banner78
banner25

Avrupa'nın meleği bir Edineli!

Avrupa’da ‘yılın kahraman hemşiresi’ unvanı ilk kez bir Türk Edirneli hemşireye verildi. Elemelerde 28 Avrupa ülkesinden meslektaşlarını geride bırakan hemşire İlknur Yayla, toplam 156 bin oyun 102 binini alarak, Avrupa’nın en iyi hemşiresi olmaya hak kazandı. Avrupa Ameliyathane Hemşireliği Birliği (EORNA) önderliğinde ve AnsellCares desteği ile düzenlenen 2015 Ansell Avrupa HERO Hemşire Hizmeti Ödülü’nü kazanan uzman hemşire İlknur Yayla, Acıbadem Sağlık Grubu Yetkilileri, EORNA delegeleri ve Ansell Türkiye üst düzey yöneticilerinin de katılacağı bir törenle 1 Temmuz tarihinde Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nde ödülünü alacak

1968 yılında Edirne’de doğan,ilk ve orta öğretimini Edirne’de tamamlayan Yayla  1987 yılında Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun oldu. 1997 yılında Eskişehir Açık Öğretim Fakültesi Hemşirelik Bölümü ön lisans programını tamamlayan Yayla daha sonra  2011 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nde lisansını tamamladı. 2015 yılında Acıbadem Üniversitesi Cerrahi Hemşireliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlayan Yayla “Uzman Hemşire” unvanını aldı. 1987-1995 yılları arasında İstanbul Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Ameliyathane Hemşireliği, Nöroşirürji, Kulak Burun Boğaz ve Göğüs Cerrahisi Branş Hemşireliği ve Böbrek Transplantasyon Hemşireliği yaparak görevini sürdüren İlknur Yayla 1995-2004 yılları arasında İstanbul Marmara Üniversitesi, Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nde Enstitüsünde Başhemşire olarak çalıştı. 2004- 2007 yılları arasında Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Ameliyathane Sorumlu Hemşireliği görevini yapan ve aynı hastanede 2007-2010 yılları arasında Acıbadem Sağlık Grubunda Ameliyathane Hizmetleri Müdürü olarak çalışan yayla 2009 yılında Kozyatağı Acıbadem Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü görevini ve 2010 yılında Acıbadem Sağlık Grubu’nda Ameliyathane ve Merkezi Sterilizasyon Üniteleri Koordinatörlüğü görevini üstlendi ve hala bu görevlerini devam ettirmekte ve aktif olarak ameliyathane hemşiresi olarak da çalışmaya devam etmekte.

H.E.R.O. hemşire adayları nasıl seçiliyor?

HERO Hemşirelik kendi ve meslektaşlarının eğitim ve gelişimini destekleyen ve önem veren, çalışan ve öğrenci hemşireler için rol model olan kişi olarak tanımlanıyor. Avrupa HERO Hemşire Hizmeti Ödülü’ne aday gösterilecek kişilerin; aktif olarak ameliyathane hemşiresi olarak çalışması, en az 18 yaşını doldurmuş ve hemşirelik diplomasına sahip olması gerekiyor. Belirtilen kriterlerle birlikte aynı zamanda kendi ve meslektaşlarının eğitim ve gelişimini destekleyen, hasta bakım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar ve araştırmalar yapan, güncel litaratürü takip edip uygulayan, litaratür oluşturmaya destek veren, hemşirelik bilimi kanıtlarını kullanan, hasta güvenliği kurallarına uyan kişiler EORNA üyesi ülkelerin delegeleri,  hemşireler ve hastalar tarafından aday gösterilebiliyor. Aday olarak gösterilen kişiler EORNA tarafından oylamaya sunuluyor ve en çok oy alan kişiler ülke temsilcisi olarak seçiliyor.

 

En büyük ödül bağış

En çok oyu alan ilk 5 aday 2015 Ansell Avrupa H.E.R.O. Hemşire Hizmeti Ödülü’nü kazanacak ve ayrıca seçilen işi adayın önerisi doğrultusunda Doktors Without Borders (Sınır Tanımayan Doktorlar), Lifebox (Hayat Kutusu), European Heart for Children (Avrupanın Kalbi Çocuklar), Chain of Hope (Umut Zinciri), Operation Smile (Gülümsetme Operasyonu), Friends of African Nursing (Afrikalı Hemşirelerin Destekçileri) kurumlarından birine Ansell tarafından bağış yapılacak.

 

Ansell’den eğitime sürdürülebilir katkı

 

Hasta bakım kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunmayı hedefleyen Ansell, bu alanda hemşire ve sağlık profesyonellerine yönelik düzenli olarak eğitim programları gerçekleştirmek üzere Ansell Cares’i kurdu. EORNA önderliğinde ve Ansell Cares desteği ile gerçekleştirilen 2015 Ansell Avrupa H.E.R.O. Hemşire Hizmeti Ödülü, hemşirelerin ve sağlık profesyonellerinin eğitimine katkıda bulunmayı, zor bir alanda sofistike işler ürettiği kabul gören kişileri onurlandırmayı hedefliyor. H.E.R.O. Hemşire Hizmeti Ödülü ilk olarak 2013 yılında Amerika’da başlamıştır.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30