banner137
banner25

Asayişin bel kemiği oldular!

Edirne’de meydana gelen asayiş olaylarına daha hızlı bir şekilde müdahale etmek amacıyla kurulan Motorize ekip Yunus Timleri önemli başarılara imza atıyor.

Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve kurulduğu günden buyana çok sayıda olaya yaptıkları müdahale ile dikkat çeken Yunus Timleri ilimizde meydana gelen olaylara çabuk müdahalenin yanında,pratik çözüm üretmeleri ilede dikkat çekiyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda uzun yıllar başarılı bir şekilde Edirne asayişi için mücadele veren memurlardan oluşan ve Tim’in kurulma çalışmalarının başlaması ile motosiklet sürüş ve eğitimi alan 8 kişilik ekip eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Edirne caddelerinde boy göstermeye başladılar.Diğer ekiplerin aksine,dar ara sokaklarda suç ve suçluyla mücadele konusunda daha çevik hareket eden ve hareket kabiliyeti bakımından diğer motorize ekiplerden daha hızlı olan Yunus Timleri özellikle kap kaç ve hırsızlık olaylarında büyük başarı yakalıyorlar.

Son yıllarda ilimizde artan motosiklet hırsızlıklarını çözme konusunda haber merkezi ile eşgüdüm içinde çalışan ve gelen ihbar doğrultusunda olay mahalline seri bir şekilde intikal eden Yunus Timleri, olayın gerçekleştiği mahal ile gidilebilecek güzergahlar üzerinde kısa sürede çember yaparak suçlunun hareket alanını daraltabiliyorlar.

Olayların yoğun olduğu noktalarda konuşlanan ve plakasız motosikletler üzerinde ilk etapta göz takibi yapan ve sonrasında fiziksel takip ile motosiklet hırsızlarına göz açtırmaya ekipler çok sayıda hırsızlık olayının aydınlatılmasını sağladılar.

8 kişiden oluşan ve 4 adet motor ile sokaklarda iki kişilik personel ile devriye atan ekipler,tecrübeleri sayesinde olayları kısa sürede aydınlatabiliyorlar.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri motorize ekiplerin oluşmasında özverili çalışan personelin kısa sürede başarıyı yakaladığını ve suçlunun korkulu rüyası haline geldiklerini belirterek ilerleyen günlerde eklenecek bir adet motor ile sayının 5’e çıkacağını ve on kişinin aktif olarak görevde olacağını kaydettiler. 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30