banner137
banner25

Artıyor ama tehlike yok!

Bulgaristan’da yağan aşırı yağışlar sonrasında taşma noktasına gelen Bulgaristan’daki barajlardan kontrollü bir şekilde savak salınımı yapılmaya devam ediyor.

Özellikle Arda nehri üzerinde bulunan barajlardan su salınımını savaklardan yapan Bulgar yetkililer taşkın emniyeti nedeniyle suyun fazlasının doğal cazibesi ile tahliye edildiğini,ancak endişe edecek bir durumun olmadığını kaydettiler.Son iki gündür bölgeyi etkisi altına alan aşırı yağmur yağışının lokal olarak değil ülkenin genelinde hakim olduğunu söyleyen yetkililer,yağışın dağlarda biriken karların erimesine hız verdiğini, bununda baraj su seviyelerinde artışa neden olduğunu belirttiler.

Özellikle Arda nehri üzerinde bulunan ve arka arkaya kurulu olan Kırcaali,Soğukpınar ve İvaylovgrad (Ortaköy) barajından suyun doluk savaklarından geldiğini ve kontrollü bir şekilde emniyet için su bıraktıklarını kaydederek bu konuda Dış İşleri Bakanlığı aracılığı ile Sofya Büyükelçiliğimizin uyarıldığı ve Büyükelçiliğin ise Edirne Valiliği başta olmak üzere Türk Dış İşlerine konuyu ilettikleri belittiler.

Arda nehrinin yapılan son ölçümlerle 738 metreküp/saniye debisinin bulunduğu ve normal zamanlarda bu debinin 80-120 metreküp seviyelerinde olduğu ifade ediliyor.DSİ ölçüm istasyonu verilerine göre Meriç nehrinin debisinin 1193 metreküp/saniye olduğu,söz konusu Arda nehri üzerindeki debinin gece ilerleyen saatlerde etkisini göstermesinin beklendiği,ancak bu etkinin geçtiğimiz ay yaşanan taşkın kadar etkili olmayıp,etkisini taşkın sahası içinde sürdüreceği ifade ediliyor.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30