banner137
banner25

Arsa izcilerin!
Geçtiğimiz akşam Birinci Murat Mahallesindeki İlhami Ertem caddesi ile Güngör Mazlum caddesi arasında kalan çamlık alanda yaşanan ağaç katliamı olayının iç yüzü ortaya çıkmaya başladı.
Kırklareli ilinden gelen özel bir araç yardımı ile gece geç saatlerde 21 adet çam ağacını sökme ile başlayan çalışmalara polisin “dur” demesi sonrasında ortaya çıkan olay yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.Edinilen bilgiye göre 3 dönümlük bir alanı kaplayan çamlık arsa üzerinde Edirne İzci Gençlik grubunun talebi üzerine önce Belediye Encümeninde sonrasında ise Belediye Meclisinde alınan bir karar ile arazinin 10 yıllığına işletmeye verildiği öğrenildi.
Sosyal amaçlı bir çalışma olacağı düşüncesi ile Edirne Belediyesinin gelen talebi değerlendirdiği ve yapılacak proje dahilinde izci grubunun faaliyetlerini bahse konu arsa üzerinde imara uygun olan bina ile birlikte sürdüreceği belirtildi.
Yerinden sökülen ağaçların söküldüğü alana üç katlı olmak kaydı ile bir bina yapılacağı ve bu binanın belediye ye ait www.edirne.bel.tr adlı internet sitesindeki “Kent rehberi” bölümünde ki imar durumu ile ilgili alanda da aylar öncesinden işaretlenerek belirlendiği görüldü.
Yaklaşık 150 kadar izci öğrencinin kampsal faaliyetlerini sürdürmenin amaçlandığı alanda ağaçların yıllar önce gelişi güzel ve belirlenen aralıkların dışında dikildiği ve bu yüzden uygun aralıkların 4 metre ile sınırlandırıldığı, Yüksek gerilim hattının da arsa üzerinden geçtiği gerekçesi ile ilerleyen günlerde ağaçların büyümesi sonarsında akımı ileterek risk yaratabileceği ve alan açmak adına da ağaçların yerinden sökülerek bir başka yerde değerlendirildiği belirtildi.
Gece sökme işini yangından mal kaçırma olarak nitelendiren vatandaşlar içinde “çam ağaçları sıcak havada sökülmez.Bu yüzden gece geç saatler tercih edildi.Çam serin havada sökülür”denilerek önümüzdeki iki,üç gün içinde de bahse konu arsaya üç katlı binanın yapımına başlanacağı ve kalan bazı ağaçlarında söküleceği ifade edildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin dağ 12 yıl önce

gökhan bey kent rehberini keşfettiğinize sevindim. naçizane biraz daha incelemenizi öneririm. eminim yap -bozun parçalarını çok kolay birleştireceksiniz.

banner30