banner137
banner25

Arjantin'den bile hasta geliyor!

Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Edirne Devlet Hastanesi her gün hizmet çitasını yükselterek namını ülke sınırları dışına taşımaya devam ediyor.

Son olarak gerçekleştirdiği prostat ameliyatları ile gündeme gelen ve Türkiye’nin değişik noktalarından hasta çekmeyi başaran Edirne Devlet Hastanesi,Kıbrıs ve Balkanlar’dan çektiği hastalardan sonra son olarak Arjantin’den hasta çekmeyi başararak adından sıkça söz edilen hastaneler arasında yerini almayı başardı.

Ardı ardına gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlarla yıllar öncesinin Devlet Hastaneleri mantığından giderek uzaklaşan ve Özel Hastaneler gibi hizmet vermeye başlayan Edirne Devlet Hastanesinde hastaların yüzleri artık gülmeye başladı.

Hastanede gerçekleştirilen başarılı ameliyatları kamuoyu aracılığı ile duyan ve tedavi için sınırları aşarak Edirne’ye gelen 79 yaşındaki hemoroit hastası Murat Kalaycıoğlu derdine çareyi Edirne Devlet Hastanesinde buldu.10 yıldır Arjantin’de yaşayan Kalaycıoğu Arjantin’de kalp rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğünü ancak böylesi bir ameliyat için kızının aracılığı ile Edirne’deki doktor ve hastanenin methini duyduğunu belirterek, “bana Arjantin’in tapusunu verseler gözüm yok.Benim sosyal güvencem olduğu için Edirne’de ameliyat olmayı uygun gördüm.Arjantin’de kalp ameliyatı oldum ve orada bana sten taktılar.Memnunum ancak Atatürk beni Türk hekimlerine emanet edin demiş bende gelip burada ameliyat oldum”şeklinde konuşarak Avrupa ile Türkiye’de ki sağlık sektörü kıyaslamasını yaparak “artık çok fark yok.Onlarında da bizimde iyi olduğumuz konular var”dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Gürhan Çelik ise Türkiye’de son yıllarda özelikle Devlet olarak sağlık konusunda ciddi yatırımlar ve yenilikler yaptıkların belirterek “gerek yurt içinden gerekse yırt dışından ciddi manada hastalarımız var.Bunlardan biride Arjantin’de yaşayan Türk vatandaşımız.Burada ameliyat olmak için buraya geldi.Orada hastalanarak buraya geldi.Buda Türkiye’de ki sağlığın nereden nereye geldiğinin göstergesidir.Eskiden Türk vatandaşları sağlık bulmak için yurt dışına giderken şimdi yurt dışından sağlık bulmak için ülkemize geliniyor”diyerek Edirne’nin iki Balkan ülkesi olan Yunanistan ve Bulgaristan’a sınır olduğunu ve buradan ok sayıda hastanın kendilerine geldiğini kaydetti.

Tedavi konusunda yurt dışından gelecek olan soydaşların bilgilenmeleri içinde konuşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Gürhan Çelik; “öncelikle çifte vatandaş olan soydaşlarımızın sosyal güvenceleri olması şart.Ancak ücretli tedavi için soydaşlarımıza yönelik özel bir ücret uygulaması Bakanlığımız tarafında yapılıyor.Bu konuda hiçbir sıkıntı yok”diyerek gelecek hastalara kapılarının açık olduğunu belirtti.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30