banner137
banner25

Anlaşma sağlandı.Sınır açıldı!

Türkiye ile Bulgaristan arasında süren “geçiş belgesi” sıkıntısının 14 cü gününde müjde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan geldi.

Kapıkulede 13 günden buyana devam eden durgunluk gece yarısı sonrasında yerini hareketli saatlere bıraktı.Dün akşam saatlerinde Türkiye ile Bulgaristan arasında yaşanan geçiş belgesi sorununun çözümlendiği müjdesini veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bulgar yetkilerle yapılan görüşmeler neticesinde Türk tarafına 115 bin adet geçiş belgesi verildiğini ve bunun sorunun çözülmesi için gerekli olan ilk adım olduğunu kaydetti.

Geçiş belgesi veya defteri bulunan tır araçları gece yarısı itibari ile Bulgaristan tarafında bulunan ve sınırın kapanmasına neden olan tır aracının çekilmesi ile giriş-çıkış yapmaya başladı.

Tır sürücüleri ise yaşan gelişmeden dolayı son derece memnun olduklarını belirtirken sorunun tekrar edebileceği düşüncesinin akıllarından çıkmadığını ifade ettiler.

Ellerlinde geçiş belgesi bulunmayan tır sürücüleri ise dozvola satış bürosuna gelerek belge almaya saat 09:00 itibar ile başaldılar.

Öte yandan Kapıkule sınır kapısında 7, Hamzabeyli sınır kapısında 4 kilometre tır kuyruğu oluşurken, Bulgaristan tarafında tır kuyruğunun 20 kilometreyi bulduğu, İpsala sınır kapısında ise 16 kilometre civarında tır kuyruğu bulunduğu biliniyor.İpsala’da bulunan tır sürücülerinin ise sınırın açıldığını duyması ile Kapıkule’ye yönelmesi tır kuyruğunun uzamasına neden oluyor.

Bilindiği gibi 30 Ocak günü baş gösteren sıkıntı geçiş belgesi veya defterleri olan sürücüler için sorun teşkil etmezken 10 Şubat tarihinde Bulgaristan’da bulunan bazı küçük nakliye firmalarının yaşanan durumu protesto etmek için sınırı tek taraflı olarak kapatması ile 3 günden buyana giriş ve çıkış yapılamıyordu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30