banner137
banner25

Anıt’a çelenk sunumu yapıldı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir gün öncesinden bugün Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların bando takımlarından oluşan öğrencilerin katıldığı tören saat 13:00’da Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan,ve kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saydı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören sona erdi.

Vali Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Bayramımız bütün halkımıza, ülkemize ve bütün insanlığa kutlu olsun diyorum. Çünkü Cumhuriyet insanlar arasında kardeşliği, barış sağlayacak olan en iyi rejimdir şu ana kadar. ve Türkiye'de Atatürk Cumhuriyeti halkımızın büyük bir katılımı ve desteğiyle halkımız için kurmuş ve şu ana kadar da hem Cumhuriyetine hem demokrasisine sahip çıkmıştır" dedi.

Dünkü Resmi gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan yönetmelik gereği törene katılmaması gereken Garnizon Komutanı’nın katılması dikkat çekti.Yeni düzenlemeye göre bundan böyle Garnizon komutanlarının adı törende okunmayacak ve anıta çelenk sunma gibi programda yer almayacaktı.Ancak yönetmeliğin aksine 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün törene katıldı ve anıta çelenk sundu.

Konunun Vali Günay Özdemir’e sorulmasının ardından Vali Özdemir “O kararın içeriği nedir tam olarak bilmiyorum ama şu an biz programı aynen daha önce yaptığımız gibi. Aynı şekilde garnizon komutanımız çelengini koydu. Bu şekilde de bu programı devam ettiriyoruz"şeklinde konuştu.

Törenler yarın saat 09:00’da Vali Günay Özdemir’in protokolü Valilik makamından kabulü ile başlayacak ardından ise Talatpaşa asfaltındaki törenlere geçilecek….Gecede Valilik tarafından protokole özel bir restoranda Cumhuriyet Resepsiyon’u verilecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30