banner137
banner25

Amatör spor haftası kutlanıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Amatör Spor kulüpleri haftası kutlama etkinlikleri bu yıl ikinci kez düzenlenen bir program dahilinde Edirne’de de kutlandı.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Edirne’de bulunan amatör spor kulüplerine bağlı sporcu,antrenör ve ailelerinin katıldığı program Atatürk anıtı önünde düzenlenen etkinlikle başladı.

İlk olarak sporcuların anıt önünde toplanması ile başlayan program,anıta çelenk sunulması ve ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın Edirne Belediye Bandosu eşliğinde seslendirilmesi ile devam eden programı Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’ın konuşması takip etti.

Ocak konuşmasında Atatürk’ün spora ve sporcuya yönelik özlü sözlerinden verdiği örneklerle başlayarak vurgusunu eksik etmedi. “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” Sözü ile başlayan İl Müdürü Ocak “gençlerimizin spora başlamalarını sağlayarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerlerken spor kültürü oluşturmayı amaçlamaktayız.Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak güçlü Türkiye’nin inşasında geleceğimizin teminatı gençlerimizin büyük kurtarıcı Atatürk’ün sözlerinde ifade ettiği “ Zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bireyler” olarak yetişmesi için elimizdeki tüm imkânları kullanarak gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda gençlerimizin ve halkımızın her alanda spor yapabilmeleri için il merkezinde ve tüm ilçelerimizde spora yönelik yatırımlarımızı bakanlığımızın politikaları doğrultusunda valiliğimizin himayelerinde aralıksız olarak devam ettirmekteyiz”dedi.

81 il genelinde başlayan amatör spor kulüplerine destek yardımı Edirne’de de 86 kulübe yapılan yardımı ile devem etti.

Anıt önünde sona eren tören daha sonra sporcu ve beraberindekilerin kortej eşliğinde 25 Kasım Şehir stadına yürünmesi ve burada yapılan malzeme yardımı ile son buldu.

Düzenlenen malzeme yardımı törenine Vali Dursun Ali Şahin katılarak sporculara malzemeleri kendi eli ile dağıttı.

Edirne Amatör spor kulüpleri Başkanı İbrahim Acar’ın da katıldığı törende konuşan Vali Şahin sporcularla tek tek ilgilenerek geleceğin sporcularının şu an burada olduğunu belirtti ve “Hükümetimizin yeni spor alanlarının açılması ve genişletilmesi, kapalı spor alanlarının yapılması bunun bir göstergesidir. Tabi ki spora verilen önem ile bugün kulüplerin desteklenmesi ve ilimizde bulunan 86 spor kulübünün desteklenmesi bunun bir göstergesidir. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası'nda yapmış olduğumuz destekler inanıyorum ki gelecek yıllarda devletin imkanları ölçüsünde daha da artacaktır”diyerek amatör sporculara içlerinde forma bulunan çantaları hediye etti.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30