banner137
banner25

Altın kemer ve CHP
650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve etkinlikleri sona erdi. Her yıl hemen hemen aynıları tekrarlanan konserler, yarışmalar, sergiler, halk oyunları gösterileri yine yapıldı. 650. olmasından dolayı beklentim daha farklıydı ancak bir kez daha panayır havasından çıkılamadığını, Sarayiçi alanında kargaşanın devam ettiğini yerlerin pislik ve çöpten geçilmediğini gördüm. Her yıl bir sonrakinin daha iyi yapılacağının ve çalışmalara hemen başlanacağının söylenmesine rağmen aynı tas aynı hamam. Cek, cak larla geçen koca bir yıl, sonuç yine aynı. Oysa kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının organizasyon içinde yer alması, fikir ve önerilerini sunması hatta katkı sağlaması, daha güzel bir Kırkpınar yaşamamıza neden olacaktır.******Bu arada güreşlerle ilgili basına yansıyan ilginç bir gelişme oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Kırkpınar'ın önümüzdeki yıldan itibaren olimpiyat havasında gerçekleşeceğini belirterek, seneye bunun ilk meyvelerini göreceğimizi, buranın kıspetini sırtına vuran herkesin gelebileceği bir yer olmayacağını, belirli aşamalardan geçileceğini, federasyona büyük bütçeler aktaracaklarını, balkanlar ve uluslararası güreşler düzenleyerek dünyaya açılmayı planladıklarını söylemiş. Yapmayı hedefledikleri tam anlaşılmasa da umarım doğru işlerdir ve Edirne'ye yararı olur.******Gelelim bu yıla damgasını vuran olaylara. Parti liderleri ve Cumhurbaşkanı, her sene kırmızı dipli mumla davet edilir. Heyette vali, belediye başkanı ve ağa bulunur. Aynı çağrı yine yapıldı, gelenler geldi. Ancak ağa düzenlediği basın toplantısında geleceğim deyip gelmeyenleri bir daha davet etmeyeceğini, özellikle CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu'nu kesinlikle çağırmayacağını üstüne basa basa vurgulamış. Organizasyonu yapan CHP'li Belediye Başkanı'nın ağanın sözlerine hiç tepki vermemesi çok manidar. Kendi partisinin genel başkanı için başka ne söylenmesi gerekiyor acaba?******Esas olay ise CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a altın kemer takması.
 Başkan, Kırkpınar da gelenek olduğunu, 3 defa başpehlivan olanlara ve 3 kez ağalık yapanlara altın kemer takıldığını, Başbakanın da 3 dönemdir iktidarı kimseye bırakmadığını ve kendisini siyasetin başpehlivanı kabul ettikleri için altın kemer takıyoruz demiş ve takmış kemeri. Kimine göre iyi kimine göre  kötü yaptığı konuşuluyor halk arasında. Bu kararı neden ve nasıl aldığı,neyi amaçladığı, kime sorduğu, en önemlisi Belediye Meclisi'nin onayı olup olmadığı çok merak ediliyor. Kendini o koltuğa CHP oyları ile oturtan seçmen ne diyecek, CHP il ve ilçe yönetimleri hatta genel merkezi ne diyecek acaba? Seçimlerden öncede AKP'nin yine iktidar olacağını açıklayan Belediye Başkanı'nın  son olayla bardağı taşırdığı için partiden ihraç edilmesini isteyen parti üyelerinin sayısı hayli fazla. Bir fırtına kopacağı kesin ama şiddeti ne olacak, bekleyip göreceğiz.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30