banner78
banner25

Allah'ın evine yasak!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmesinin ardından farklı bir boyut kazanan Mimar Sinan Ustalık eseri Selimiye Camii dikkat çeken uygulamalarla adeta turizm açısından sekteye uğratılıyor.

“Müzemi-İbadethane mi?”sorularının sürekli olarak cevap arandığı Selimiye camiinde,cami ziyaretine gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist şu sıralar yapılan bir uygulama ile gündemde.

Zaman zaman binlerce turistin uğrak noktası haline gelen,ve geldikleri binlerce kilometre uzaklıktan sadece Sinan’ın ustalık eseri ile ilgili bilgiler almak ve fotoğraf çekerek her yeri ziyaret etmek isteyen ziyaretçilere caminin belli zaman dilimleri içerisinde belirli kısımlarının açık olması eleştiri konusu oluyor.

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayından dolayı cami içerisinde görevlilerce Mukabele okunması esnasında ziyaretin yasak olduğu yazısı ile karşılaşan ve içini girdikten sonra görevlilerinde ziyaret yasak uyarısına maruz kalan turistler neye uğradıklarını şaşırarak beklemeye başlıyorlar.

Saat 12:30, 14:00 saatleri arasında okutulan mukabeleden dolayı ziyareti yasak kılan görevliler ve İl Müftülüğünün bu uygulaması vatandaşları Allah’ın evinden uzaklaştırmak olarak algılandı.Vatandaşı camilere çekmek için her yola başvuran Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu uğraşısı karşısında caminin belirlenen saatlerde büyük bir bölümünün ziyarete kapalı tutulması şaşkınlık yarattı.

Cami ortasında bulunan Müezzin Mahfilinin ön tarafından ayrılan bölüme girişin yasak olduğu camide uzak yollardan gelen turist kafilesinin yasak olan saatlerde denk gelmesinden dolayı ziyaret edememeleri ise kafilenin eleştirilerine neden oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30