banner137
banner25

Alın terini madalyaya çevirmek istiyorlar!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılacak kadın milli güreşçiler,bugün Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) dan uğurlandılar.

Dünyanın sayılı güreş eğitim merkezlerinden birisi olan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)’da çalışmalarına aralıksız olarak devam eden bayan güreş Milli Takımı 5 sporcusunu bugün Rio’ya uğurladı.

Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde yapılacak olan Rio 2016 olimpiyatları için yaklaşık 1,5 yıldır Edirne’de hazırlanan Bayan Güreş Milli Takımı kamp merkezinde düzenlenen törenle İstanbul’a uğurlandılar. 21 branşta 103 sporcu ve 3 hakemle Türkiye’yi temsil edecek olan sporcuların morallerinin yüksek olduğu ve derece almak için 80 milyonun desteğini beklediklerini söylediler.

Uğurlama öncesinde açıklama yapan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak yaptığı açıklamada “Sporcularımız yaklaşık 1,1.5 yıldır burada çalışmalarını azimle yapıyorlar.Bu süreç içerisinde Uluslar arası dereceler yaparak başarılar elde ettiler.Avrupa şampiyonu,Avrupa Üçüncüsü olan ve çeşitli turnuvalarda dereceye giren sporcularımız var.Ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde,Ülkemizi ve Edirne’mizi en iyi şekilde temsil edecekler.Bakanlığımızın büyük desteği ile sporcularımızın Uluslararası anlamda üstün başarılar sağlamamıza katkısı olacaktır”dedi.

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Antrenörü İsmail Kosukoğlu ise alın terini madalyaya çevirmek istediklerini belirterek “sporcularımız Avrupa şampiyonalarında iyi dereceler aldılar. Sporun zirvesine dört sporcumuz ilk kez katılacak. İnşallah alın terini madalyaya çevirmek istiyoruz”dedi.

Avrupa Şampiyonu Milli güreşçimiz Hafize Şahin ise “ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemde Ay-yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğimiz için mutluyuz. Daha önce olimpiyatlara 1 sporcumuz katılmıştı şimdi ise 5 kota alarak önemli bir başarı elde ettik. Bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Şimdi yolcuğumuz Rio'ya, orada elimizden gelenin daha fazlasını yapmak istiyoruz. Biz Avrupa minderlerinde varız dedik, şimdi olimpiyatlarda da varız demek istiyoruz”dedi.

Milli Güreşçi Yasemin Adar ise Rio’daki hedeflerinin Türk bayrağını göndere çekerek dalgalandırmak olduğunu kaydetti.

Güreşçiler Ay-Yıldızlı bayrağımızla fotoğraf çektirdikten sonra İstanbul’a uğurlandılar.İstanbul’da Milli Takım kafilesi ile buluşacak olan sporcular yarın sabah uçakla Rio’ya gidecekler. 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30