banner78
banner25

Akvaryum piranasıymış!
Edirneli amatör bir balıkçı tarafından önceki gün Edirne Meriç nehrinde yakalanan pirana balığı korku yaratmıştı.
Pirana balığının yakalandığı bilgisinin kısa süre içinde Edirne halkı tarafından duyulması ile başlayan yorumlar Meriç nehrinde pirana mı var sorusunu akıllara getirmiş ve konu hakkında yetkililerden açıkla beklenmişti.
Edirne’de çalışan bazı gazeteciler tarafından yapıaln çalışma sonrasında Meriç nehrinde yaklanan balığın pirana olup olmadığı bilim adamları tarafından netleştirildi.Bilim adamları balığın pirana olduğunu ancak akvaryum piranası olup birileri tarafından suya atılmış olmasının mümkün olduğunu ifade ettiler.Bu tür balıkların sonunun genellikle aynı olduğunu belirten bilim adamları balıkların merak için küçükken alındığını ve büyüdükten sonra bakımlarının zor olduğu gerekçesi ile bu tür sulara bırakıldığının sıklıkla görüldüğünü belirttiler.
Konu hakkında açıklama yapan Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksek Okulu Su Ürünleri programı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Gürsoy Gaygusuz söz konusu balığın tropikal iklimde yaşayan bir balık türü olan pirana olduğunu ancak Meri nehri gibi bir nehirde bu tür balığın yaşamasının söz konusu olamayacağını kaydetti.Balığın akvaryumlarda bakılan piranalar dan olduğunu ve nehre bazı kendini bilmez kişiler tarafından atılmış olduğunun kesin olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Gürsoy Gaygusuz “ balık tropikal bir balık,sıcak suları seviyor 30 cm üzerinde boyu olması ve ağırlığının 550 gr olması bunun pirana olduğunun somut göstergesi.Balığı suya birilerinin attığı kesin.Havaların sıcak olmasından dolayı balık bu yaz burada yaşayabilir ancak su sıcaklığının 23 derecenin altına inmesi ile ki Meriç nehri kışın çok soğuk bir nehir olur buda balığın burada yaşamasını imkansız kılar.yani popülasyonu söz konusu değildir”diyerek balıkçıların yüreklerine adeta su serpti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30