banner78
banner25

AKP ve CHP il başkanlarına çağrı!
Edirne Belediye Meclisi 20.09.2011 tarihinde yaptığı olağanüstü toplantıda aldığı kararla, kent içi taşımacılık işini bir taşıma kooperatifine teslim etti. Nüfusumuz yaklaşık  600 bine ulaşana kadar, daha doğrusu 25-30 yıl gibi bir süre , zaten yıllardır tekel olan kişiler lehine alınan bu karar vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı. Edirne halkı aleyhine olan sözleşme maddelerinden bir tanesi ise çok ilgi çekici ve aklı başında hiç bir kişi ve kurumun kabul etmeyeceği kadar ağır. Yani Belediye işi feshetmesi halinde bugünkü bilet ücretine göre 40 milyon tl civarında tazminat ödemeyi kabul etti. Bilet ücretinin artmasıyla bu rakamda paralel olarak yükselecek.
          Ayrıca yeni hat ve güzergah açıldığında oraya araç koyma yetkisi kooperatifin uhdesine terk edildi. Yeterli büyük yollarımız varmış ve her gün yaşanan trafik kargaşası yokmuş gibi her minibüsün otobüse dönüştürülmesine onay verildi. Taşıma ücreti de firmanın insafına bırakıldı. Kısaca Edirne Halkının geleceği ipotek altına alındı. Örneğin Bundan sonraki Belediye yönetimleri belli hatlarda hafif raylı sisteme geçmek isterse ancak tazminat ödeyerek bu işi yapabilecek.
          Bütün bunları bizim adımıza kim yaptı ? CHP li Belediye Başkanı, CHP li ve AKP li Belediye Meclis üyeleri, CHP li Arif Kuday'ın ret oyuna karşılık oy birliği ile karar aldılar. Ardından 8 CHP  li ve 1 bağımsız üye kararın ağırlığını ve yanlışlığını fark ederek  03.10.2011 tarihinde yapılan olağan toplantıda önerge vererek konunun bir kez daha görüşülmesini istedi. Yine CHP-AKP işbirliği ile bu önerge reddedildi.
          CHP ve AKP İl Başkanları durumun farkındalar mı? Edirne Halkının ana sorunu onları ve partilerini hiç ilgilendirmiyor mu? Göz göre göre yapılan yanlışı onaylıyorlar mı? Sonraki dönemlerde Belediye yönetimine talip değiller mi?  Partilerine mensup meclis üyelerine söz geçiremiyor, yetkilerini kullanamıyorlar mı? AKP li  üyenin birisine, İl Başkanı sizi grup olarak toplamıyor mu, meclis gündemini tartışmıyor musunuz, nasıl karar alıyorsunuz diye sorduğumda ne dedi bakın "kimse dinlemez onu, o işine baksın". Bunun ne demek olduğunu umarım anlıyorsunuzdur.
          Sayın AKP  ve CHP İl Başkanları, 02.11.2011 günü olağan meclis toplantısı var. İş işten geçmiş değil çünkü Belediye hala taşımacılarla sözleşme imzalayamadı. Yanlıştan dönme ve tarihe geçme fırsatı önünüzde. Lütfen meclis gruplarınızı toplayınız ve meclis üyelerinizden konunun tekrar görüşülmesi için önerge vermelerini isteyiniz.Toplantıya bizzat katılarak üyelerinizin tavırlarını izleyiniz. Bu işi ancak siz düzeltirsiniz ve bu arada sizi kimlerin dinlemediğini görme fırsatını da yakalar ve o kişiler için gereğini yaparsınız.
          Edirne Halkı sabırsızlıkla sizin kararınızı bekliyor, top sizde.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30