banner137
banner25

Akmeşe arsa konusuna açıklık getirdi!
Edirne Belediyesi Ekim ayın meclisinde D-100 karayolunun çekme mesafesiyle ilgili çok tartışılan ve partisinin de onayıyla geçen karar hakkında konuşan Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, bina değerini 1'e 4 arttıran TEİAŞ dışında söz konusu bölgede kimseye çıkar sağlamak gibi bir amacın olmadığını söyledi. Hali hazırda kirada bulunan TEİAŞ'ın bölgedeki kendi yerine bina yapmak istediğini ve kendilerini bir tek bu konunun ilgilendirdiğini ifade eden Akmeşe, “TEİAŞ Edirne'ye şu an 500 kişi istihdam sağlıyor. Bunları göz önüne almak lazım” diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Akmeşe, Edirne Belediyesi Ekim ayı Meclisi'nde D-100 karayolunun trafo şalt sahasının önünde bulunan özel mülkiyete ait alanında yol çekme mesafesini 35 metreden 20 metreye çekmesi yönünde alınan tartışmalı kararı değerlendirdi. Akmeşe, söz konusu bölgede Trakya Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ) kendilerine ait alana bina yapmak istediğini ve kendilerini bir tek bu konunun ilgilendirdiğini ifade etti. Akmeşe, belediye meclis kararında yapılan düzenlemeyle sadece TEİAŞ'ın bina değerini 1'e 4 oranda arttırdığını, bölgede başka kimseye çıkar sağlama amacının olmadığını ifade etti.

“BURADA KAZANAN RESMİ KURUMDUR”

Söz konusu belediye kararında kendisini ilgilendiren tek noktanın TEİAŞ'ın bölgeye bina yapmak istemesi olduğunu ifade eden Akmeşe, “Burada beni ilgilendiren resmi kurum olan TEİAŞ'ın bina yapmak istemesi. Şu anda bunun projesi de bitmiş ve belediyeye ruhsat için müracaat etmişler. Fakat orası öyle bir yer ki, önünde başka parseli var ve bunların da yola çıkma şansı yok. Yani Belediye İmar Kanunu'na göre burada şuurlandırma yapılması gerekiyormuş ya da diğer parsel sahiplerinin yol vermesi gerekiyor. Bu şekilde bir anlaşmaya gidilmiş. Parsel sahipleri yola çıkmak için yer vermiş, hatta bu yol verme sonucunda da TEİAŞ'ın yeri 1'e 4 olmuş. Bu konuda bilirkişi raporu var. Yani burada sadece kazanan resmi kurum” dedi.

“BİR RANT SAĞLAMAK VEYA ÇIKAR SAĞLAMA AMACI YOK”

TEİAŞ şu anda bulunduğu yerde aylık 40 bin Lira'ya yakın verdiğini söyleyen Akmeşe şöyle devam etti;

“5 seneden beri burada kiracı durumda TEİAŞ. 5 senedir verdiği bu kirayla belkide bu binayı yapacaklardı. Buradaki tüm sıkıntı bu. TEİAŞ yıl sonuna kadar bu ruhsatı aldı aldı, alamazsa belki bu işte vazgeçip Edirne'den gidecekler. TEİAŞ Edirne'ye şu an 500 kişi istihdam sağlıyor. Bunları göz önüne almak lazım. Bizim amacımız 35'ten 20'ye çekilmesi falan değil. O belediyenin işidir nasıl yapar bilemem. Onların çalışmasıdır. Bizim amacımız burada TEİAŞ'ın yerini değerlendirip bu binayı yapmak. Yoksa bir rant sağlamak, birilerine çıkar sağlamak gibi bir amaç yok.

“EDİRNE'Yİ DÜŞÜNEREK BU KARARA DESTEK OLDUK”

Bu şuurlandırma işleminin burada yapılması gerekiyormuş. Bu işlem sonrasında da kaybeden resmi kurum değildir. Bilirkişi raporuna göre değeri 4 kat artıyor. Biz burada Edirne'yi düşünerek bu karara destek olduk. Kaldı ki bu 35'ten 20'ye çekme olayı yeni bir olay değil. Daha önce de bu bölgedeki diğer yerler için bu izin verilmiş. Onların isimlerini söylememe gerek yok. Buradaki bu 35 metre zaten daha önce bozulmuş.” 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30