banner78
banner25

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı
 Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Vali Dursun Ali Şahin'in katılımıyla açıldı. 
ETSO Ortaokulu halkoyunları ekibinin gösterisinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. 2014 yılı Dünya Kuran-Kerim Okuma birincisi Selimiye Camii Hatibi Alpcan Çelik Kuran-Kerim okudu.  Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, birer konuşma yaptı. 
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da, e-nabız projesini anlattı ve şöyle dedi:"Bakanlık olarak biz sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum diyoruz. Bakanlık olarak dünyanın en ileri e-nabız projesini başlatmış bulunuyoruz. e-nabız; TC kimlik numarasıyla gidebileceğiniz ve banka kredi kartı gibi şifrenizi alabileceğiniz bir sistem. O şifreyle tüm sağlık bilgileriniz, arşiviniz o telefonunuzda olacak.e-nabız sizin sağlık danışmanınız ve destek unsurunuz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir proje yapıyoruz. Okulların tatil olmasına fırsat vermeden noktasal iletişimi, bilgiyi milli eğitimle paylaşarak hızlı tedbirleri alabilecek bir alt yapıyı kurduk. Dünyanın hiç bir ülkesinde yok"
Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı online veri paylaşımına ilişkin usul ve esasları belirleyen protokol Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Milli Eğitim Baka projenin protokolü Bakan Dr. Müezzinoğlu ve Prof. Dr. Avcı arasında imzalandı. 
Bakan Prof. Dr. Avcı da, “Türkiye gerçekten 10 yıldır kapsamını gittikçe genişleten bir sessiz devrim yaşıyor. Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Öğrencilerimizin ve ailemizin ve dolayısıyla tüm ülkemizin sağlık koşullarını birebir takip etmeyi sağlayacak olan bu kapsamlı protokol nedeniyle sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Her gün yeni kurumlar, okullar eğitim camiamıza katılıyor. 13 yıldır her alanda edindiğimiz kazanımları eğitimimize de yansıtmayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde başlattığımız sessiz devrim hızını, kapsamını arttırarak devam edecek. Okullarımızı idari açıdan daha da güçlendirecek, sağlam şartlarda eğitim vermelerini temin edeceğiz. Yeni dönemde tüm okullarımız tam gün eğitime geçecek. Bu da yeni okullar ve açılışlar demek. İmam Hatip Liselerimiz geleneksel değerlerimizi, kültürel zenginliğimizi, modern eğitim anlayışının verileriyle birleştiren ve memlekete, millete, insana hizmeti esas alan eğitim kurumlarıdır. İmam Hatip Liseleri'nin ara dönemlerde darbe dönemlerinde uğradığı haksızlıkların neye hizmet ettiği ve aslında neyi engellediği bu okulların kuruluşundan itibaren üstlendikleri misyonla yakından ilgilidir. Bizim İmam Hatip Liseleri için yaptığımız düzenlemeler bir hakkın iadesinde ibarettir. Tüm okullarımız ülkemizin istikbaline kendi niteliğine uygun olarak hizmet etmektedir. Açılışını yaptığımız Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi de nesiller boyu insanımızın eğitimine katkı sağlayacaktır” dedi.
İl Müftüsü Emrullah Üzüm eşliğinde açılış duası yapıldı. 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30