banner78
banner25

Akgün Tredaş'ı topa tuttu!
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, Edirne Merkez ve çeşitli ilçelere bağlı 56 köye 4 gündür elektrik verilemediğini iddia ederek Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TREDAŞ) yüklendi. Kendisi de bir çiftçi olan CHP'li Akgün, TREDAŞ'ın bilgisiz ve yetersiz personelle çalıştığını, köylülerin çok mağdur olduklarını söyledi. Akgün; “Sen benim faturamı 1 gün geçirdiğimde nasıl elektriğimi nasıl kesiyorsan şimdi de ben senden hesap soruyorum. Kimse yan gelip yatmayacak” dedi. Öte yandan CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Fedai Işık da vatandaşların arızaları kendi başlarına gidermeye çalıştığını söyleyerek; “TREDAŞ'ı bir an önce açıklama yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

            Edirne'de geçtiğimiz haftaki sağanak yağmurun ardından yağan kar yağışıyla birlikte dondurucu soğuk, köylerdeki bazı elektrik direklerinin yıkılmasına, bazılarının da tellerinin donmasına sebep olmuştu. TREDAŞ tarafından önceki gün yapılan açıklamada Edirne Merkez ve ilçelerine bağlı 24 köye elektrik verilemediği açıklanırken, kamuoyundaki söylentiye göre bu rakamın 56 olduğu belirtilmişti.

            AKGÜN: “KESİNTİLER BİZİ CANIMIZDAN BEZDİRDİ”

            Özellikle Edirne Merkeze yakın birçok köyden elektriksiz kalmalarının ardından gelen şikayet telefonlarıyla birlikte dün halen bu köylere elektrik verilemediği belirtildi. Konuyla ilgili basın toplantısı yapan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün de, yaşanan kesintilerin köy halkını canından bezdirdiğini söyleyerek kendi köyü Büyükismailçe'den örnek verdi. Akgün; “Ben bir hudut köylüsüyüm. Benim köyümün mesafesi Bulgaristan sınırına 300 metre. Biz hemen bir elektrik kesintisinde Bulgaristan'ın köylerine bakıyoruz. Benim köyümün 2,5-3 kilometre ötesindeki Bulgaristan'ın Sladun köyünde elektrik kesintisi yaşanmazken, bizim Budakdoğanca köyümüzün 2 kilometre ötesindeki Şitit köyünde elektrik kesintisi yaşanmazken, kendimizi o ülkelerden çok ileri gören bu devletin vatandaşı olarak bu elektrik kesintileri artık bizleri canımızdan bezdirdi. Doğal olaylardan dolayı bu tür olaylar belki olabilir ama devamlı olması ve komşu ülkede herhangi bir şey olmaması bizi gerçekten düşündürüyor” şeklinde konuştu.

            AKGÜN: “ELEKTRİKLER OLMADIĞI İÇİN SULAR DA AKMIYOR”

            Bu kesintilerin yeni olmadığını, yaz aylarında da yaşadıklarını söyleyen ve oldukça zor durumda olduklarına vurgu yapan Akgün; “Bu 56 köyümüzde mutlaka ve mutlaka tıbbi aletlerle hayatlarını devam ettirmeye çalışan vatandaşlarımız var. Burada çok büyük bir eksiklik var. Özellikle son 3 yıldır yaşanan bu kesintiler kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızı çok mağdur ediyor. Hem sağlık hem de malımız açısından bizleri sıkıntıya sokuyor. İnsanımızın bugün sağlıkla ilgili problemler yaşarken mal açısından da problemler yaşıyor. Çok ileri derecede hayvancılık yapan bir kırsal bölgemiz var. En büyük zorluk, şu an elektrikler olmadığı için köylerimizde sular da akmıyor” dedi.

            AKGÜN: “TREDAŞ'TAN MEMNUN DEĞİLİZ, TRAKYA MAĞDUR EDİLİYOR”

            Hem insan hem de hayvan sağlığı açısından oldukça büyük kayıplarının olduğunun altını çizen ve TREDAŞ'a yüklenen Akgün şöyle devam etti;

            “Özellikle Enerji Bakanlığı’mızın, Trakya elektriğini veren bu TREDAŞ'la ilgili bir an önce gerekli işlemleri yapmasını bekliyorum. Her yönümüzle Edirne ve Trakya mağdur ediliyor. Biz TREDAŞ'ın hizmetlerinden memnun değiliz. Mağdur oluyoruz. TREDAŞ'ın yetersiz ve bilgisiz personelle çalıştığı kanaatindeyim. Ufacık arızalara dahi saatlerce, günlerce müdahale edilmiyor. Önlemi almama böyle çok büyük sıkıntılar yaratıyor. Zamanında arızalara normal hava şartlarında müdahale edilmiş olsa Edirne'nin bu köylerinde bu sorun yaşanmazdı

            AKGÜN: “KİMSE YAN GELİP YATMAYACAK”

            Biz buradan TREDAŞ'a hesap soruyoruz. Sen benim faturamı 1 gün geçirdiğimde nasıl elektriğimi nasıl kesiyorsan şimdi de ben senden hesap soruyorum. 4 günden beri benim köyümde hayvancılık yapan insanların halini düşünüyor musun? 4 günden beri o hayvandan çıkan sütün ne olduğunu düşünüyor musun ey TREDAŞ? Sen benim zararımı şimdi nasıl karşılayacaksın? Hiç kimse yan gelip yatmayacak.”

            IŞIK: “KÖYLÜLER KENDİ ARIZALARINI GİDERMEYE ÇALIŞIYOR”

            Öte yandan CHP Havsa İl Genel Meclisi üyesi Fedai Işık da Cuma gününden bu yana Havsa'nın Bakışlar, Çukurköy, Kulubalık, Şerbettar, Abalar ve Azatlı köylerinde elektrik kesilmeleri nedeniyle vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu belirterek; “Bu elektrik kesintilerini köy muhtarlarımız ve bizler TREDAŞ’a bildirmemize rağmen arızalar giderilememiş, ne yazık ki vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyet 3 gündür devam etmektedir. Köylerde vatandaşlarımız hayvanlarını bakamamakta, buzdolaplarında yazın yaptıkları yiyecekler bozulmakta adeta karanlığa mahkum edilmektedirler. Elektrik arızlarının giderilmesinde TREDAŞ o kadar yetersiz kalmaktadır ki köylüler arızaları kendileri gidermeye çalışmaktadırlar. Peki neden 3 gündür bu mağduriyet sürmektedir? Neden arızalar giderilmemektedir?” dedi.

            IŞIK: “TREDAŞ AÇIKLAMA YAPMALI”

            Ağustos ayında Havsa'da milletvekilleri ve belediye başkanının da katıldığı basın açıklamasını hatırlatan Işık; “Ağustos ayında Havsa’da bir basın açıklaması yaparak ilçemizdeki bakım işletme şefliğinin kapatılmaması gerektiğini söylemiştik. O toplantıda Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerimizden TREDAŞ kaldırılırsa arızalara müdahale edilemeyeceğini, geç kalınacağını ve vatandaşların mağdur olacağını dile getirmiştik. Ne yazık ki öngörümüz çıktı, ne yazık ki AKP’nin özelleştirme politikası sonrası özelleşen TREDAŞ bugün halkımıza hizmet etme amacı yerine kar amacını ön planda tutarak vatandaşı sıkıntı içerisine sokmuştur. 21. yüzyıl Türkiye’sinde köylerimize 3 gün elektrik verilememesi çok önemli bir konudur. Bu konuda TREDAŞ’ı bir an önce açıklama yapmaya AKP’yi de özelleştirme politikalarını gözden geçirmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30