banner137
banner25

Akademi Rumeli kardeşliği hatırlattı!

Edirne Valiliği ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nca organize edilen “Akademi Rumeli” projesi 8 ayrı ülkeden 130 öğrencinin katılımıyla Edirne’de gerçekleşti.

10 gün süren ve oluşturulan atölyelerle edebiyat,resim,tiyatro ve sanat dallarında eğitim ve öğretim görerek becerilerini Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından aldıkları eğitimle pekiştiren öğrenciler son olarak gazetecilerin karşısına çıkarak durum değerlendirmesi yaptılar.

Edirne Valiliği toplantı salonunda gazetecilerin karşısına çıkan 130’u yurt dışından 34’ü Edirne’den üstün yetenekli 164 öğrenci sorulan soruları cevaplayarak projenin kazanımlarından bahsetti.

"Akademi Rumeli Projesi" adına konuşan Ozan Nesim Özdemir, yaptığı konuşmasında projenin artılarından bahsederek önemine değindi.Özdemir farklı ülkelerden olmalarına rağmen il günkü çekimser havanın ikinci gün yerini yakınlaşmaya bıraktığını belirterek “Biz burada 8 ülkeden arkadaşlarla kültürel açıdan bir kaynaşma yaşadık. Farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduk. Ayrıca sanatsal olarak atölye çalışmalarında sanatın, edebiyatın, tiyatronun, sinemanın ve güzel sanatların farklı açılarını öğrendik. Çok değerli insanlarla tanıştık. Onlardan eğitim aldık. Eminim burada ki arkadaşlarımızın hepsi farklı atölyelerde, farklı çalışmalar yaparak ilgi alanlarında çok güzel kazanımlar elde ettiler. Ben edebiyat atölyesindeyim. Çok güzel çalışmalar yaptık. Bizim geleceğimiz için çok faydalı çalışma oldu”şeklinde konuştu.

Akademinin en ilgi çeken ismi ise ülkesinde de gazeteci olan Gagauz yerinden Alla Büyük isimli öğrenciydi.Dikkat çeken Türkçesi ile salonda bulunan gazetecileri etkilemeyi başaran Alla Büyük adı ile çektiği ilgiyi yaptığı konuşması ile de perçinlemiş oldu.Büyük “bize büyük bir şans verildi.Türkiye’deki önemli yazarlarla bir araya geldik ve  burada çok iyi arkadaşlıklar kurduk.Dilimiz ortak olduğu için anlaşmamız çok kolay oldu”dedi.Program sırasında ufak bir rahatsızlık geçiren Alla Büyük “yediğim yemeklerden olsa gerek.Çünkü bizim ülkemizde farklı burada farklı yemek olunca biraz rahatsılandım”dedi.

Kosova'nın Prizren kentinden gelen Canan Özer ise yaptıkları atölye çalışmalarıyla çok önemli eğitimler aldıklarını ifade ederek bir anısını anlattı.Özer “otobüsümüzden akşam yemeği için indiğimizde Kosava grubundan olan arkadaşıma kardeşim diye seslendim.O anda sesimi duyan ki varsa herkes dönüp baktı:o anda anladım herkes beni kardeşi olarak görmüştü”diyerek önemli bir ana tanıklık ettiğinden söz etti.

Projede sonunda soruları cevaplayan öğrenciler daha sonra toplu olarak Valilik makamını gezerek bilgi edindiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30