banner78
banner25

Akademi Rumeli 3 başladı!

İlki 2013 yılında dönemim Edirne Valisi Hasan Duruer’in girişimleri ile başlayan ve bu yıl üçüncüsü yapılan “Akademi Rumeli” Edirne Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Konferans Salonunda başladı.

9 Balkan ülkesinden 150 ayrı genci bir araya getirerek 31 sanatçıyla buluşturan etkinlik 16-25 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. “Birlikteyken çokum,sensizken azım”sloganı ile yola çıkan Akademi Rumeli 3’te,on günlük süre zarfında oluşturulacak atölyelerde katılan öğrenciler söyleşiler,imza günleri,konserler,film gösterileri gibi etkinliklere katılacaklar.

Bulgaristan,Gagauz yeri,Kırım,Kosova,Makedonya,Romanya,Türkiye,Yunanistan ve Bosna Hersek’ten oluşan 150 öğrencinin katılımıyla başlayan Akademi Rumeli de amaç,Balkanlarda edebiyattan düşünceye,güzel sanatlardan sahne sanatların,lise ve üniversite kuşağındaki 17-25 yaş arasındaki üstün yetenekli Türk çocuklarını on gün süreyle Edirne’de buluşturarak,sanat atölyeleri bağlamında 31 yazar-çizer,yönetmen,sanatçı,tarihçi ile bir araya getirmek; bu çerçevede Türkçelerinin gelişmesinde,ufuk ve vizyon genişlemesine ve yarının sanatçılarının yetişmesine zemin hazırlamak.

Edirne Valiliğinin önderliğinde Başbakanlığa bağlı olan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukluları başkanlığı desteğiyle hayata geçen projede 150 öğrenci yeteneklerine göre sınıflandırılarak oluşturulan sınıflarda usta sanatçılar tarafından eğitime tabi tutulacaklar.

Eğitime tutulan öğrenciler yaşadıkları ülkede farklı bir dili konuşuyor olsalar bile, eğitmenleri tarafından Türkçe başta olmak üzere gelenek ve görenekler konusunda gelecek kuşaklara ışık tutabilecek şekilde eğitim alacaklar.

Edirne Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Konferans Salonunda düzenlenen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenler ve son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarında şehit asker ve polisimiz ile vatandaşlar içinde saygı duruşunda bulunuldu.

Programa katılan ev sahibi Edirne Valisi Dursun Ali Şahin burada yaptığı konuşmada her şeyin bir başlangıç olduğunu belirterek “bugün sizlerle belki on gün sürecek olan bir birlikteliğimiz başlayacak.Ama bunun yankıları on kat daha fazla sürecek”diyerek Mevlana Celalettin Rumi’nin bir veciz sözü ile devam etti. “Gel gel yinede gel.Ne olursan ol yinede gel.Biz sizlere gelin dedik ve sizlerde güzel Edirne’mize geldiniz.Hoş geldiniz diyorum.Bizlere güzellikler birliktelikler getirdiniz.Bu gelişiniz ne ilk nede son olacak.Bu gelişiniz hep devam edecek.”şeklinde konuştu.

Programın gerçekleştiği Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Konferans Salonunda klimaların yetersiz kalması protokol ve katılımcıların aşırı terlemesine neden oldu.Öğrenciler ellerindeki kitapçık ve yaka kimlik kartlarını yelpaze gibi kullanarak serinlemeye çalışırken Vali Dursun Ali Şahin’de sıcaklığı sarf ettiği sözlerle dile getirdi ve sürekli olarak akan terini sildi.

Akademi Rumeli 3 atölye çalışmaları ile devam edecek.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30