banner137
banner25

AK parti Adaylarını eksikleriyle tanıttı!
  Ak Parti Edirne İl Teşkilatı tarafından 1 Kasım Erken Genel Seçimi kapsamında parti il binasında aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti Edirne 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Fahrettin Savcı'nın katılmaması kafalarda soru işaret yaratırken, İl Başkan Vekili Yasemin Meral konuyla ilgili yaptığı açıklamada Savcı'nun toplantıya katılmama sebebini bilmediklerini belirtti.

            Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıyla adayların tanıtıldığı programa partili belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları ve partililer katıldı. Ak Parti 1'inci Sıra Adayı Rafet Sezen ve 2'nci Sıra Adayı Mustafa Mercan'ın hazır bulundu. Toplantıya 3'üncü Sıra Adayı Fahrettin Savcı'nın katılmaması şaşkınlık yaratırken, İl Başkan Vekili Meral, kendisinden haber alamadıklarını ve neden katılamadığını bilmediğini söyledi.

            Toplantıda ilk olarak açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Vekili Meral, 1 Kasım seçiminin önemine değinerek; “7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin yaşadığı kaosu hepimiz gördük. Bunun için 1 Kasım seçimleri çok önemli. Biz ciddi anlamda çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz. Halkımızı ve seçmenimizi bu konuda bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Kısa bir süre önce programlarımız başladı. Seçim Koordinasyon Merkezimiz'i (SKM) kurduk. SKM'nin yaptığı programlar doğrultusunda köy gezilerimiz, çarşı esnaf gezilerimiz, STK gezilerimiz devam etmekte” dedi. 

            4 Ekim'de Ankara'da Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim beyannamesinden bahsederek devam eden Meral; “Bu beyanname uzun ama şu şekilde üç başlığı var. Reformlar, vaatler ve projeler. Gerçekten ülkemiz ve vatandaşımız için çok ciddi anlamda, iyi düşünülmüş projeler bunlar. Türkiye'de Ak Parti iktidarında yapılanlara zaten hepimiz şahidiz. Bu bildirgede yer alanların da bizi daha ileri götüreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

            MERCAN: “CEKETİMİ KOYSAM KAZANIRIM ANLAYIŞINI YIKMAK İSTİYORUZ”

            Daha sonra konuşan 2'inci Sıra Adayı Mustafa Mercan da hizmet ve insanın siyasetin en önemli unsuru olduğunu söyleyerek, Ak Parti'nin mensubu olmaktan şeref duyduğunu belirtti. Mercan; “Türk halkını tam tarif eden, tanıyan, ihtiyaçlarını bilen bir partinin mensubu olmak ve bu amaçta hizmet etmek için bu saflardayım. Daha önce verilen bir görevle Keşan Belediye Başkanı Adaylığım oldu. Elimizden gelen gayreti arkadaşlarımızla Keşan olarak ortaya koyduk. Belli bir yere adım adım gelmek niyetindeyiz. Edirne'de, Keşan'da, Uzunköprü'de, her yerde olan ‘ceketi koysam kazanırım’ anlayışına isyan eden bir adamım. Bunun için karınca kararınca mücadele eden birisi oldum. Bundan sonra da bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

            MERCAN: “AYAK BASMADIK YER BIRAKMAMA GAYRETİNDEYİM”

            Amaçlarının milletvekilliği olmadığını söyleyen Mercan, en iyi neticeyi en iyi şekilde almaya gayret edeceklerinin altını çizerek; “Ben burada görevi en iyi gayretle yapmaya çalışacağım. Ayak basmadık yer bırakmama gayretindeyim. Bir uyum içerisinde, her zaman ulaşabileceğiniz, her zaman yanınızda olacak bir kardeşiniz olarak bize daha önce bu kapıları açtınız, inşallah ben bu niyetlerle sizlere hizmet etmek arzusundayım. Ama 1 Kasım seçimleri evlatlarımızın geleceğini, ülkemizin geleceğini kurtarmak açısından çok önemli. Herkes bir kere daha düşünmek durumunda. Sadece Ak Partiliyim demek yetmiyor. Birilerini ikna edip getirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

            Ak Parti 1'inci Sıra Adayı Rafet Sezen ise milletvekili seçilmesi halinde kapısının herkese açık olduğunu belirterek; “Bundan sonra, özellikle milletvekili seçilirsem ve Mustafa kardeşimizi de meclise taşıyabilirsek, işte o zaman Edirne'ye çok daha güzel hizmetler yapmak nasip olacak” dedi.

            SEZEN: “HEDEFİMİZ 3 KİŞİDEN 1 BUÇUĞUNUN OYUNU ALMAK”

            Ak Parti'nin bugüne kadar Edirne'de sadece 3 kişinin 1'inin oyunu alabildiğini hatırlatan ve hedeflerinin bu rakamı en azından 1 buçuğa çıkarmak olduğunu söyleyen Sezen; “Ben hep bunu ifade etmeye çalıştım İl Başkanlığı dönemimde de. Bu 3 kişiden birinin oyunu eğer 1.2'ye, 1.5'e çıkarabilirsek işte o zaman Edirne hak ettiği yeri de bulacaktır Ankara'nın gözünde. Ama şartlar ne olursa olsun, ne getirirse getirsin. Vatandaşımız, milletimiz bize ne kadar oy verirse versin başımızın üstünde yeri var. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde beklediğimizden daha iyi bir sonuç elde ederiz” şeklinde konuştu. 

            SEZEN: “EDİRNE 13 YILDA ÇOK ŞEY KAYBETTİ”

            Hedefinin Edirne'yi hizmetlerle daha iyi noktaya taşımak olduğunu söyleyen Sezen, 10 gündür seçim gezilerine başladıklarını ve herhangi olumsuz bir tepki almadıklarını belirtti. Sezen şöyle devam etti;

            “Halkımıza çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar hiç kimseden olumsuz bir tepki görmedim. Bu bir saygı. Ben de onun karşılığında sevgi göstermek durumundayım. O nedenle seçimden sonra siyasi ayrım yapmayacağımı söyledim. İnşallah sandığa yansırsa çok mutlu oluruz. Ama yansımasa da gönlümüz herkese açık olacak. Hedefimiz Edirne'de Ak Parti'yi herkesin düşündüğü ve istediği yere taşıyabilmek. Edirne 12-13 yılda çok şey kaybetti. Türkiye'nin her yerine gidiyorum, Edirne birçok konuda diğer illerimizden geride kaldı. Biz bunu başarmak zorundayız. Hepimize görev düşüyor. Biz bu millete efendilik yapmaya gelmiyoruz, biz bu millete köle olmaya geliyoruz.”


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30