banner78
banner25

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Asan Edirne'deydi!
Asan, AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanlığınca ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' kapsamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kadınlar her alanda fırsatların verilmesi gerektiğini bildirdi.
AK Parti'nin de kadına her alanda fırsat tanıdığını ifade eden Asan, ''Bakın, kadınlarla ilgili birinci devrim Atatürk zamanında yaşanmıştır. İkinci devrim ise AK Parti zamanında yaşandı. Bunu artık herkes kabul etmek zorundadır. Çünkü gözle değişen bir değişim var'' dedi.
Kadınların 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı elde ettiğini ifade eden Asan, şöyle devam etti:
''Peki ne oldu şimdiye kadar. Kadınların Meclis'te temsil oranı kaçtı- Yüzde 4'leri geçmemişti. Ama AK Parti ile birlikte bugün ulaştığımız oran yüzde 14'dür. Tabi bu yeterli değil. Ama çok büyük bir gelişme olmuştur. Cumhuriyet tarihinde hiçbir şekilde ulaşılamayan bir rakama ulaştık ve buna devam edeceğiz. Sadece Meclis'te değil, belediye meclislerinde, yerel yönetimlerde de, eğitimde, istihdamda her yerde. Biz yüzde 50, yüzde 50'lik oranına ulaşacağız. Peki niçin biz buna neden bu kadar önem veriyoruz- Çünkü Türkiye gelişiyor. Türkiye'nin gelişen bir ekonomisi var. Başbakanımızın ortaya koyduğu 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için kadını mutlak geliştirmemiz, desteklememiz gerekiyor. Kadını geride bırakarak hiçbir yere varamayız. Tekrar ediyorum, Türkiye, 2023 hedeflerine ve dünyada süper ülke olacaksa mutlaka kadınını geliştirmeli, eğitmeli, istihdama katmalıdır. Bunlar çok önemli. Bunun için çalışıyoruz.''
-4+4+4 eğitim sistemi-

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da CHP'nin 4+4+4 eğitim sistemine karşı çıktığını hatırlattı.
TBMM'de bu konuda çok gergin tartışmalar yaşandığını ifade eden Müezzinoğlu, ''Niye karşı çıkıyorsun- Yobazsın da ondan, gericisin de ondan, çağdaş değilsin de ondan, despotsun da ondan'' diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30