banner137
banner25

Ağaçlar bir bir kesiliyor!
Edirne’nin en önemli mesire alanlarından olan Kent Ormanında gözlerden uzak bir şekilde gerçekleşen ağaç kesme işlemi sessiz ve derin bir şekilde devam ediyor.
Bir süre önce Kent ormanı içinde başlatılan bir çalışma ile sözde eğilen,yamulan ve çirkin görüntü yaratan ağaçları işaretleyerek kesme işlemine başlayan ilgililer belirlenen 600 kadar ağacı kesmek için aralıksız çalışıyorlar.
Edinilen bilgiye göre AB projeleri kapsamında Söğütlük kent ormanı içinde başlatılan düzenleme çalışmalarında proje için belirlenen sürede partner Bulgaristan’ın Elhova kasabası ile aynı anda teslim yapamayan Valilik çalışmalarına hız vererek orman alanında düzenlemelere başladı.
Önceden işaretlenen 600 ağacın kesilmesi ile başlayan çalışmalara paralel olarak yürütülen zemin yapımı ve peyzaj çalışmalarında sona gelindi.
26 Aralık tarihine yetiştirilmesi planlanan proje için yoğun bir mesai harcayan ilgili kurum iç kısımlarda bulunan çok sayıda ağacı sessiz ve sedasız bir şekilde keserek adeta ormanlık alanda açık noktalar yarattı.
İrili ufaklı kesilen ağaçları gören bazı vatandaşlar durumdan duydukları üzüntüyü dile getirirken “inşallah güzel bir ey ortaya çıkar ve umarız yetkililer ne yaptığını biliyordur.Burada kesilen çok sayıda ağaç var ve çevrecilerin burada olup bitenlerden haberi var mı yok mu?” diyerek duruma seyirci kalmaktan ileri gidemediler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30