banner137
banner25

Ağa Selim Güreş Federasyonu Başkanının eleştirdi!

654’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, geleneksel olarak düzenlenen basın yemeğinde gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Ağa Selim açıklamalarında ağalığa talip olanlara uyarılar gönderirken,Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın’a da tepki göstererek açılışa gelmemesini eleştirdi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin açılış töreninin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Ağa Seyfettin Selim, federasyon başkanının kendisine yakışmayan bir hareket içinde olduğunu belirterek Kültür Haftası Etkinlikleri açılışına katılmamasının hiçbir bahanesi olamayacağını belirtti.

Kendisinin yoğun çalışma temposu olduğunu ancak Musa Aydın’ın gelemeyecek kadar yoğun olmasının söz konusu olmayacağını bildiğini aktaran ağa Selim “Burada olması lazımdı. Yağlı güreşin olimpiyatının olduğu yerde federasyon başkanının olması lazım. Onun için gerekirse federasyonla görüşüp, yağlı güreşi, güreş federasyonu bünyesinden ayırmamız lazım. Artık iş bu duruma geldi” dedi.

Kendi iş yoğunluğunu da dile getiren Ağa Seyfettin Selim, "Bende bin 400 çalışan var. Benden daha yoğun bir adam olduğuna inanmıyorum. Bu işi yapıyorsan yağlı güreşin olimpiyatı olan Kırkpınar’a geleceksin. Bu cümleden ne anlarsan anla artık. İşi seviyor mu sevmiyor mu bu iş ayrılmalı mı? Ama biz onun Edirne tarafına, Kırkpınar tarafına bakıyoruz. Kırkpınar’da başkanla birlikte elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bizim federasyona filan çok ihtiyacımız yok. Kimse kusura bakmasın." değerlendirmesini yaptı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar’ın dünyaya mal olmuş bir spor organizasyonu olduğunu kaydetti. Başta güreşler olmak üzere her şeyin Kırkpınar’a yakışır şekilde yapılması gerektiğini dile getiren Ağa Selim, şöyle konuştu:”Sayın başkan da çok güzel bir şey yapmış bu sene. Sarayiçi güreş alanına giriş biletlerinin fiyatlarını düşürdü. Malum, güreşe gelen seyircinin çoğu Anadolu’dan geliyor ve fakir insanlar. Vatandaş geliyor burada iki katına bilet alıyor, maalesef alamıyor ve saha boş kalıyordu. Belediye başkanımız olayı güzel görmüş, güzel değerlendirmiş, çok iyi yapmış."

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim yağlı güreşleri izlemeye gelen seyircilerin tümüne güreşlerin yoğun olarak yapılacağı 25 - 26 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri ücretsiz yemek vereceklerini ifade etti.

Kırkpınar'da 5 yıl üst üste ağalık yaptıktan sonra bir yıl ara veren Seyfettin Selim, geçen yıl yapılan ihalede en yüksek teklif olan 522 bin TL bedeli vererek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ağalığını yeniden almıştı. Ağalık yapacak kişinin öncelikle Kırkpınar’ı ve yağlı güreşleri sevmesi gerektiğini ifade eden Ağa Selim, yağlı güreşlerin hakkını verebilecek kişinin çıkması durumunda ağalığı verebileceğini yineledi.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalığa kimin talip olacağını bilemediğini anlatan Selim, "Şunu yapacağımı hepiniz biliyorsunuz. Ağalığı biri alır, devam etmek ister. Yapamazsa elinden alırım. Bunu çok net söylüyorum. Kırkpınar’a yakışır, ağalığa yakışır ağalık yapamazsa bir sonraki sene ihaleye girer ne pahasına olursa olsun ağalığı tekrar alırım. Parası hiç önemli değil. Önemli olan ağalığı yaparken severek yapmasıdır. Severek yapılan her iş güzel olur. Biz bu işi seviyoruz. Ama istiyoruz ki, bizim gibi sevenler Kırkpınar’a, ağalığa sahip çıksınlar. Gelsinler, girsinler alsınlar”dedi.

Ev sahibi Belediye Başkanı Recep Gürkan ise  Ağa Seyfettin Selim’in ağalık görevini layıkı ile yerine getirdiğini ve kendisi ile dayanışma içinde daha güzel bir Kırkpınar yapma heyacanında olduklarını belirterek kendisinin adının ölümsüzleştirilmesi için bir düzenleme yapacaklarını,Sarayiçi Er Meydanın’daki tribünlerin bir bölümüne Ağa Seyfettin Selim adını vereceklerin kaydetti. Bilindiği gibi 3 yıl üst üste ağalık yaptığı için Ağa Seyfettin Selim’in heykeli Kırkpınar alanında yerini almıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30