banner78
banner25

Ağa Selim

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin gerçekleşen toplantısına katılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 653. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim yaptığı açıklamada ağalığa aday olacağını ve 10-15 yıl gibi bir süre ağalığı kimseye bırakmayı düşünmediğini kaydetti.

Hilly Hotel’de Kırkpınar yağlı güreşi sevdalısı isimler bir araya gelen ağa Seyfettin Selim özellikle ağalık mertebesinin önemine vurgu yaparak “lafla ağalık olmaz.Hatıra ağalık olmaz. Müdürden ağa olmaz. Temsilciden ağa olmaz”diyerek ağalığa talip olacak kişilere şimdiden gözdağı vererek “bu işi yapacak adamlar ağalığa aday olsun”şeklinde konuştu.

Ağaların ağası ünvanını elinde bulunduran Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 653. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin toplantısında gazetecilerin özel sorularını yanıtladı. Selim, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalığa yeniden aday olacağını belirterek, “Amacımız burada Kırkpınar'a yakışır bir ağa olması. Ağa dediğinin kesinlikle parası olacak, altını tekrar çiziyorum kimse kusura bakmasın hatıra ağalık olmaz. Müdürden ağa olmaz. Temsilciden ağa olmaz. Ağalık sevmekle olmaz,paraylada olmaz.Ben Kırkpınar’ı çok seviyorum ama; maddi gücüm yoksa buda olmaz”diyerek Kırkpınar ağası sıfatı ile Türkiye’de yaklaşık 200 kadar yağlı güreş organizasyonun katıldığını ve her katıldığı güreşe ağa olarak 15-20 bin TL katkısının olduğunu belirterek “Kırkpınar’ın her seneki maliyeti en az 1 milyon TL’dir.Kırkpınar’a ne verdim? 800.En az o kadarda Kırkpınar dışında harcarsın.Her güreşe gidiyorum ben.Her güreşte de 15-20 bin TL para harcarım. Bu işi sevmek lazım.En önemli şey sevmek.Sevmediğimiz bir işi hiç birimiz yapmak istemeyi”diye konuştu.

Bir gazetecinin “Kırkpınar başpehlivanlığı ödüllerinin teşvik için arttırılması gerekli mi?” sorusuna ise Ağa Selim, Kırkpınar’ın ödülü olmadığını,burada en önemli şeyin elde edilecek gurur, onur ve nam olduğunu kaydetti.Kırkpınar Başpehlivanlığının en büyük ödül olduğunu hatırlatan Ağa Selim “başpehlivanlık zaten tek başına büyük bir ödül, ikincisi zaten Kırkpınar ikincisi oluyor, üçüncüsü Türkiye üçüncüsü oluyor. Bunlar zaten büyük bir ödül. Edirne Belediyesi'nin masrafı yaklaşık 2 Milyon TL civarında. Güreşçilere, Edirne'de çok fazla para vermeye gerek yok. Hangi pehlivana sorsan ki 'Edirne'de başpehlivan mı olayım? Yoksa 500 bin TL para mı alayım?', 'Edirne'de başpehlivan olayım' diye söyler. Çünkü, başpehlivan olduğu müddetçe o bir sene içerisinde Türkiye genelinde düzenlenen bütün güreşlerin başpehlivanı olarak gidiyor. Kırkpınar'da aldığı paranın en az 2-3 mislini her güreşte alıyor" dedi.

Ağalığı bırakmak istemediğini ifade eden Ağa Selim yapılacak Kırkpınar ağalık ihalesine yine gireceğini ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile iyi şeyler yapacağına inandığını belirterek “tekrar adayız. Benim yaşım 46. 5-10 sene daha götürürüz bu işi ama amacımız burada samimiyetimizle söylüyorum; Kırkpınar'a yakışır bir ağa olmak.Ağa adayı olacak adamın devletle bir işi olmayacak, belediyelerle bir işi olmayacak, gayri meşru bir işi olmayacak, kesinlikle parası olacak, altını tekrar çiziyorum kimse kusura bakmasın kesinlikle parası olacak, hatıra ağalık olmaz. Müdürden ağa olmaz. Temsilciden ağa olmaz. Kendi parası olacak.Ağalın ağalık bedeli dışında yıllık maliyeti 1 mil yon TL”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30