banner78
banner25

Ağa Özkan vefat eti!
 Uzun zamandır diyabet başta olmak üzere çeşitli kronik hastalıklarla mücadele eden Kemal Özkan, Zekeriyaköy'deki evinde hayatını kaybetti.1989 yılı Kırkpınar ağası olan Özkan İstanbul Levent'te 1960'lı yılların sonunda kurduğu sağlık evinde sünnet operasyonunu lokal anestezi ve sütur (dikiş) uygulamalarıyla tıbbi bir ameliye haline getirdi.

Sünnetin tıbbi olarak modern teknik ve hijyen koşullarında yapılması dışında, psikolojik ve pedagojik tarafına da eğilen Özkan, sünnet olacak çocukları sünnete hazırlayan ve korkularını ortadan kaldıran yöntemleriyle üne kavuştu.
Özkan, yaptığı sünnet operasyonlarının neredeyse yarısını, maddi imkanı olmayan ailelerin çocukları için düzenlenen ücretsiz sünnet şölenlerinde gerçekleştirdi.
Türkiye'nin önde gelen Sünnetçisi ve 1989 yılı Kırkpınar ağası Kemal Özkan'ın vefatı üzerine başsağlığı mesajı yayımlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Ülkemizin en ünlü sünnetçisi olarak bilinen Kemal Özkan, uzun zamandır tedavi görmekte idi, ülkemizin önemli değerlerinden biri olan Sayın Kemal Özkan’ı yitirmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kemal Özkan, Edirne’miz içinde önemli bir isimdir. Özkan, 628.Kırkpınar Ağalığı döneminde Edirne’mizde birçok çocuğumuzun sünnetini ücretsiz gerçekleştirmiştir"diyerek Özkan’a Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30