banner78
banner25

Adliye personeli tutuklandı!
Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yurt dışından Türkiye’ye uyuşturucu nakli yapan 3 kişiyi 3 aylık süren teknik takip sonucunda yakalamayı başardı.

Belirli aralıklarla yurt dışından Edirne iline uyuşturucu taşıdığı ve bu uyuşturucu maddeleri gerek Edirne’de gerekse diğer illerde kullanılmak üzere satışını yapan bazı kişilere yönelik operasyon düzenleyen Edirne Emniyeti 47 ve 46 kg olmak üzere ilk etapta 93 kg extacy hap yakalaması,ardından yine aynı kişilere yönelik yapılan bir başka operasyonda 3 kg Kapıkule,7 kg ise Pazarkule sınır kapısında ele geçirilen toplam 10 kg eroine ilişkin teknik takibi derinleştiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Savcılık izni ile telefon takibine başladı.Teknik takip sonrası zincirleme bir şekilde uyuşturucu maddeleri yurt dışından getiren kişilerin konuştuğu kişilerinde dinlemeye takılması sonrasında bu kişilerin Edirne’de olduğunu belirleyen ekipler 3 aylık süren titiz çalışma ile operasyon düzenledi.

Polis teknik takip sonrası elde edilen dinlemelerle uyuşturucu maddeleri temin ederek Edirne’ye getiren emekli adliye personeli Fikri P. ve çalışan Mehmet Ç.’yi takibe aldı.Her iki şahsında sürekli olarak Bulgaristan’a gidiyor olması ve gece dönüyor olması üzerine fiziki takibe başlayan ekipler her iki şahsında uyuşturucu taşıma trafiğinde görev aldığını belirledi.

Her iki kişinin her gece yurt dışına çıkmasının illegal olduğunu ve maddi imkan anlamında gelirleri ile bunu karşılayamayacak durumda olmalarından şüphelenen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastılar.

Yurt dışından aldıkları uyuşturucu maddeyi gerek araçları ile gerekse yaya olarak Kapıkule sınır kapısından geçiren birisi emekli diğeri halen memur statüsünde olan 2 adliye personeline operasyon düzenleyen ekipler eldeki delillerle Emekli adliye personeli Fikri P.’yi ve çalışan memur Mehmet Ç.’yi evlerinde gözaltına aldı.Teknik takip ve izleme ile uyuşturucu sevkiyatını Bulgaristan üzerinden Edirne’ye getirerek sağlayan adliyeden emeli Fikri P. Ve Mehmet Ç.’nin bir yer evinde maddeleri zulaladığı ve buradan Bahadır A. isimli şahsa teslim ederek iç piyasaya dağılmasının sağlandığı belirlendi.

Düzenlenen operasyon sonrasında göz altına alınarak emniyete götürülen 3 kişi buradaki ifadelerinin ardından haklarında hazırlanan evraklarla Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli uyuşturucu madde temini ve ticareti yapmak suçlarından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine gönderildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30