banner137
banner25

Adli yıl başladı!

20 Temmuz 2016 günü başlayan Adli tatil dün itibariyle sona erdi.

Adli tatilin sona ermesi ve 2016-2017 Adli yılının başlaması nedeniyle Edirne Barosu tarafından Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi.Törene Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yaşar Erdem,Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz ve Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ile çok sayıda Avukat ve Adli yargı mensubu katıldı.

Tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulması,saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Daha sonra Baro Başkanı Av.Özgür Yıldırım bir konuşma yaparak ülkenin içinde bulunduğu durumu özetledi ve şunları söyledi.

“Yüce Devletimizin ve şanlı ordumuzun içine sızmış bir grup hain teröristin milli egemenliğimizi, demokrasimizi, devletimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan darbe girişimi milletimizin üstün gayreti ile bastırılmıştır. 15 Temmuz gecesi başlayan bu hayasızca akına ‘dur’ demek için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”dedi

Yaşanan ihanet girişimi sonrasında Cumhuriyet Savcılarının unvanlarının gereğini yerine getirdiğini söyleyen Baro Başkanı Yıldırım “Bu ihanet girişimi başlar başlamaz büyük bir kahramanlık örneği ve görev bilinci ile harekete geçerek darbeci teröristler hakkında yasal işlem başlatan Cumhuriyet Savcılarımızı kutluyor, unvanlarının gereğini yerine getirerek Cumhuriyetimizi korudukları için kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca bu ihanet girişimi başlar başlamaz milli egemenliğimize, milli irademize ve demokrasimize sahip çıkan Cumhuriyetimizle yaşıt Edirne Barosu’nun mensubu olmaktan gurur duyuyorum.

Hukukun üstünlüğüne inanmış ve devletimize sadakatle bağlı olan saygıdeğer yargı mensuplarına görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30