banner78
banner25

9'u çocuk 45 kişi adada mahsur kaldı!

Edirne’de son üç gündür etkili olan yağış, yasa dışı yollardan Avrupa’ya geçiş yapmak isteyen göçmenleri yıldırmadı.Genellikle Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a buradan da Avrupa’ya geçme hayalleri ile yaşayan kaçak göçmenler bu defa Meriç nehrini geçerken suyun şiddetinden dolayı adada mahsur kaldılar.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesi Gemici köyü yakınlarından Meriç nehri kıyısına gelen buradan da,nehri şişme botla gece geç saatlerde geçmek isterken botları patlayan 9’u çocuk toplam 45 kişi azgın sulara rağmen kendilerini bir adacık üzerine atmayı başardılar.

Köy sakinlerinin durumu fark ederek yetkililere haber vermesi üzerine bölgeye gelen Edirne AFAD ekibi hazırlıklarını yaparak zodiac botla adaya ulaştı.Yağmurdan dolayı bitkin oldukları gözlenen ve uzun bir süre adacık üzerinde kaldıkları anlaşılan 45 kişi ilk olarak AFAD ve bölgede görev yapan askerler tarafından emniyetli bir şekilde karaya çıkarıldı.Burada kendilerine yiyecek verilen mülteciler daha sonra Hudut Karakoluna buradan da iade işlemleri için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geri Gönderme merkezine götürüldüler.Suriyeli oldukları anlaşılan 45 kişilik grubun insan kaçakçılığı yapan tacirlerle ücret karşılığında Yunanistan’a geçirilmek vaadiyle anlaştıkları belirlendi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30