banner137
banner25

9'u 5 geçe hayat durdu!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Edirne’de saygı ve özlemle anıldı. Saat 9’u 5 geçe Edirne’de adeta hayat dururken, Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğradı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk ulusu olarak acımız hala çok taze, acımız hala ilk günkü gibi… Atatürk’ün bize bıraktığı miras olan Cumhuriyet’i, Türk halkı olarak, kanımızın son damlasına kadar koruyacağız ve sahip çıkacağız” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yılı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesiyle birlikte Edirne’de hayat durdu. Saygı duruşuna işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, trafikte seyreden araç şoförleri ve Tarihi Yemiş Kapanı Hanı Kurtarma Kazısında çalışan işçiler de eşlik etti.

Ardından protokol, Gazi Mustafa Kemal’in 1930 yılında Cumhurbaşkanı olarak Edirne’ye geldiğinde kaldığı ‘Atatürk Odası’nı ziyaret etti. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Atatürk Odası’nda bulunan anı defterini imzaladı. Atatürk Odası’na Edirneliler de büyük ilgi gösterdi.

Türk Ulusunun Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yılında saygı ve özlemle anıldığına değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk ulusu olarak acımız hala çok taze, acımız hala ilk günkü gibi… Atatürk’ün bize bıraktığı miras olan Cumhuriyet’i, Türk halkı olarak, kanımızın son damlasına kadar koruyacağız ve sahip çıkacağız. Türk Ulusu, Atatürk'ün en büyük eserim dediği lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak ilelebet payidar kılmak için çalışmaya devam edecektir. Türk Milleti, ne Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’den ne de kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nden sonsuza kadar vazgeçmeyecektir” diye konuştu.

Törenler, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen anma programıyla son buldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30