banner78
banner25

89'luk dede yanlış anlaşıldı!
 Edirne’de yaşayan 89 yaşındaki Rıza Yarbaş’ın engelli oğluna bakabilmek için kendi ürettiği patates ve mısır sattığı haberlerinin sosyal medyada paylaşılması ve haberin ulusal basında da yer alması üzerine, Yarbaş’a yardım etmek isteyenler Türkiye’nin dört bir yanından seferber oldu. Bunun üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rıza Yarbaş ile birlikte bir basın açıklaması yaparak, Rıza Yarbaş’ın yanlış anlaşıldığını, Rıza Yarbaş’ın yardıma ihtiyacı olmadığını duyurdu. Rıza Yarbaş’ı yıllardır tanıdığını ifade eden Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak Rıza Amcanın yanındayız” dedi.

Rıza Yarbaş hakkında sosyal medyada yer alan yanlış bir haber bütün Türkiye’yi seferber etti. Haberin yerel ve ulusal basında da yer alması üzerine Yarbaş’a yardım etmek isteyen Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar Edirne Belediyesi’ni aradı.

Sosyal medya ile basında yer alan ve tüm Türkiye tarafından yanlış anlaşılan bu haberi düzeltmek isteyen Rıza Yarbaş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir araya geldi.

Rıza Yarbaş’ı yıllardır tanıdığını ifade eden Gürkan, “Rıza amca yıllardır aynı yerde ürettiği ürünleri satıyor. 2 oğlu var. Biri kamu kurumundan emekli, biri ise engelli. Engelli olan oğlu Özcan’ı Arife günü kaybettik. Özgür’ün cenazesini Edirne Belediyesi olarak kaldırdık, mevlidini yaptık” dedi.

Yanlış yapılan haberden dolayı bütün Türkiye’nin engelli oğluna bakmak için Rıza Yarbaş’ın patates, mısır sattığını zannettiğini ifade eden Gürkan, “Rıza Amcanın büyük oğlu zaten Rıza Amcaya gereken desteği veriyor. Rıza Amca oraya kendine meşguliyet sağlamak için gidiyor. Rıza Amcanın az da olsa tarlası var, kendi evi de var. Rıza Amca, çalışmayı seven bir insan, bu yaşta da olsa Edirne’ye bir katkısı olması amacıyla çalışıyor” diye konuştu.

EDİRNE BELEDİYESİ OLARAK BİZ YANINDAYIZ

Edirne Belediyesi olarak yardıma ihtiyacı olanların yanında olduklarını anlatan Gürkan, “Rıza Amcanın sadece manevi yardıma, desteğe ihtiyacı var. Maddi olarak herhangi bir yardıma ihtiyacı olursa, biz Edirne Belediyesi olarak Rıza Amcanın her daim yanındayız. Lütfen Rıza Amcaya maddi yardımda bulunmak için kimse aramasın. Rıza Amcaya manevi destek vermek isterseniz eğer kendisinin yanında yer alabilirsiniz” dedi.

“RIZA AMCA, TÜRK MİLLETİ’NİN NE KADAR ASİL OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Rıza Yarbaş’ın kendisine gelen yardım taleplerini geri çevirdiğini dile getiren Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Rıza Amca, kendisine gelen tüm yardım taleplerini reddetti. Kendisine gelen yardım taleplerini yardıma ihtiyacı olmadığını belirterek, reddetmesiyle Türk Milletinin ne kadar asil bir millet olduğunu tekrar gözler önüne serdi. Türk Milletinin yardımseverliğine aynı şekilde karşılık verdi. Bu iyi niyeti kötüye kullanmadı. Maddi yardıma ihtiyacı olmadığını, ihtiyacı olanlara yardım edilmesini ifade ederek asil bir davranış sergiledi. Kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30