banner137
banner25

55 bin 453 öğrenci ders başı yaptı!
 Tüm Türkiye bugün başlayan 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne'de Vali Fahri Yücel İlkokulu'nda Vali Dursun Ali Şahin'in de katıldığı bir program düzenlendi. Vali Şahin, yaz tatilinin çok uzun olduğunu, öğrencilerin okul ve arkadaşlarını özlediğini söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendi. Şahin; “Milli Eğitim camiası duysun, Milli Eğitim Bakanlığı da duysun. Bundan sonra Edirneli öğrenciler uzun tatiller istemiyor” dedi. Şahin konuşmasında ayrıca, 4+4+4 eğitim sistemini bir anlığına unutup; “5'inci sınıflar parmak kaldırsın, bakalım nerdeler” deyince şaşkınlık yaşandı.

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasından dolayı bu yıl geç başlayan Eğitim-Öğretim yılında Edirne'de bugün 55 bin 435 öğrenci ders başı yaptı. Aynı anda İlköğretim Haftası'nın da kutlandığı yeni eğitim sezonunda bugünkü program saat 09.45'te Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başladı. Vali Fahri Yücel İlkokulu'nda Vali Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da katıldığı programla devam eden hafta kutlamaları, Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla sürdü.

Öğrencilerin şiir okuması ve dördüncü sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere çiçek vermesiyle devam eden okul bahçesindeki törende minik halk oyunları ekibi de gösteri yaptı. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yeni eğitim-öğretim yılında öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi;

“Sevgili öğrencilerimiz Ata'sının işaret ettiği hedeflere, bütün zorluklara aldırmadan yürüyecek ve daha güçlü bir Türkiye'nin varoluşunu gerçekleştirecektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlere olan güvenine layık olmak ve gözbebeğimiz olan yavrularımızı böyle bir geleceğe hazırlamak, en büyük görevimizdir. Bütün gayretimiz ve bütün çabamız bu yöndedir. Öğretmenler olarak bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirebilmek için gerekli olan bütün donanımlara sahip olmanın ve çağdaş eğitim modellerinin ve anlayışlarının eğitime yansıtılmasının bir zorunluluk olduğunun bilincinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

ÖZCAN: “BAŞARI VE BAŞARISIZLIK ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR”

Eğitim camiası olarak öğrencisi, öğretmeni ve velisiyle büyük bir aile olduklarına vurgu yapan Müdürü Özcan; “Hayatın en birinci işi eğitim olduğunun bilinciyle çocuklarımızı sadece akademik anlamda değil, onları her alanda özgün, etkin ve başarılı kılacak, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif projelerle de güçlendirmeyi hedefliyoruz. Eğitimde başarı-başarısızlık ortak sorumluluğumuzdur. Hedeflediğimiz sonuç, ancak tüm paydaşların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle gerçekleşebilir. Çok iyi biliyoruz ki; geçmişin birikimini geleceğe taşıyacak olan, geleceğin eğitimini almış bugünün gençleri olacaktır” dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Cumhuriyet'in kurulduğu yıl Türkiye'deki eğitim rakamlarından örnek vererek şunları söyledi;

“1923'te Türkiye'nin nüfusu 13 milyondu. Bu nüfusun yaklaşık 11 milyonu köylerde yaşıyordu. Toplam okul sayımız yaklaşık 5 bin, bütün ülkedeki ortaokul sayısı sadece 72 idi. Lise ise 23 taneydi. Bütün ülkedeki erkeklerin yalnızca yüzde 7'si okuma yazma biliyor, bunların çoğu da ya asker ya da gayrimüslimdi. Bütün Türkiye'deki kız öğrenci sayısı sadece 230'du. Öğretmenlerimizin 3'te 2'si eğitim tahsili almamış kişilerden oluşuyordu. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de 18 milyon öğrenci ders başı yapıyor. 900 binden fazla

öğretmenimiz var. Bu, Cumhuriyet'in ve başta onu kuran Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o kadronun eseridir. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk ve tüm eğitim camiasını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.”

VALİ ŞAHİN: “BEŞİNCİ SINIFLAR NEREDE?”

Programda son olarak konuşan Vali Dursun Ali Şahin ise yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Şahin bu esnada öğrencilere dönerek “5'inci sınıflar parmak kaldırsın, bakalım nerdeler” deyince şaşkınlık yaşandı. Eğitim sisteminde 4+4+4 uygulamasını bir anlık unutan Vali Şahin durumu daha sonra toparlayarak; “İnsan eskidikçe böyle oluyor. Ne yapalım. Dördüncü sınıflar diyelim” dedi.

VALİ ŞAHİN: “EDİRNELİ ÖĞRENCİLER UZUN TATİL İSTEMİYOR”

Şahin ayrıca, yaz tatilinin çok uzun olduğunu, öğrencilerin okul ve arkadaşlarını özlediğini anlatarak Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendi. Şahin; “Uzun bir tatil, hem de baya uzun bir tatil oldu. Sanırım bu uzun tatilde çocuklarımızın da canı sıkıldı. Bir şey fazla uzun olunca sıkılıyorsunuz değil mi çocuklar? Evet bakın çocuklar bile tatil istemiyor. Evet Milli Eğitim camiası duysun, Milli Eğitim Bakanlığı da duysun. Bundan sonra Edirneli öğrenciler uzun tatiller istemiyor. 'Biz tatilin kısa olmasını istiyoruz, biz öğretmenimizi, arkadaşlarımızı, okulumuzun zilini özledik' diyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından daha sonra Vali Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan ve beraberindekiler önce boya kalemleri dağıttı ve daha sonra sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

Öte yandan Edirne de 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okul öncesinde 2495, ilkokul 1’inci sınıflarına 4 bin 797, ortaokul 5’inci sınıflarına 3 bin 962, ortaöğretim 9’uncu sınıflarına 4 bin 895 öğrenci kayıt edildi. Ayrıca Edirne’de eğitim öğrenci sayısı ise 55 bin 435 olarak açıklanırken yeni eğitim yılında okullarda 766 bin 648 adet ücretsiz ders kitabı dağıtıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30