banner78
banner25

4'ncü yılın anısına sergi açıldı
 Selimiye Camii Külliyesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabulünün 4. Yılı etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediyesi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliği ile ‘Ufukların Tacı Selimiye’ adlı karma fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı

Selimiye Vakıf Müzesi’nde düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışını ise, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Edirne Valisi Dursun Ali Şahin gerçekleştirdi.

Daha sonra sergiyi gezen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii Külliyesi’nin UNESCO Dünya Mirasına girmesinin 4. Yılı. Kapsamında serginin düzenlendiğini söyledi.

Gürkan, EFOD Üyesi 23 fotoğraf sanatçının fotoğraflarını yer aldığı sergi 29 Haziran-13 Temmuz 2015 tarihlerine kadar sergileneceğini ifade etti.

“SELİMİYE’YE YAKIŞAN BİR YORUMLA TEKRAR DÜZENLENECEK”

Daha sonra basın mensuplarının ‘Yemiş Kapanı Hanı’ ile ilgili sorularını yanıtlayan Gürkan, “Yemiş Kapanı Hanı’nın temellerinin büyük bir kısmı ortaya çıktı. Selimiye’nin çevresi için yeni bir proje hazırlamak için çalışmalara başladık. Dingin, sade, huzur veren bir proje olacak. Bir taraftan kazı devam ederken, bir taraftan yeni projemiz hazırlanacak. ‘Sadelik güzelliktedir, güzellik sadeliktedir’ anlayışıyla, Selimiye’ye yakışan bir yorumla yeniden düzenlemek istiyoruz” diye konuştu.

Koruma Amaçlı İmar Planıyla eş zamanlı olarak yürütülen sokak sağlıklaştırma projesine de değinen Gürkan, “Çamaşırçılar Sokak, Osmaniye, Çilingirler, Saraçlar ve Maarif caddelerinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunları kurula sunacağız. Kurulun onayından sonra hayata geçecek. Şöyle bir arzumuz var; Edirne’nin tarihi merkezinde bir işyeri, konut sahibi bize müracaat ettiğinde, biz ona onaylanmış bir cephe projesi vereceğiz. Edirne’ye yakışmayan cepheler, kurulunda onayıyla, aslına dönmüş olacak” dedi.

VALİ ŞAHİN, BAŞKAN GÜRKAN İLE BİRLİKTE HAFIZAĞA KONAĞI’NDA

Sergiden sonra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii’nin etrafını gezdiler. Selimiye Camii’nin içini de gezen Gürkan, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i Hafızağa Konağı’na davet etti.

Gürkan, Hafızağa Konağı’nı hayranlıkla gezen Vali Dursun’u birimler hakkında bilgilendirdi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi’ni de ziyaret eden Vali Dursun ve Başkan Gürkan, çalışmalar hakkında Kültür Sanat Danışmanı Ender Bilar’den bilgi aldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30