banner137
banner25

400 bin TL bedelle 8'nci kez ağa oldu!

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin en önemli öğelerinden olan Ağalık bu yıl yine 7 yıl ağalık yapan iş adamı Seyfettin Selim’in oldu.

Her zaman rekor rakamlar ödeyerek ağalık ihalesinin kazanan tarafı olan Seyfettin Selim bu yıl yine rekor bir bedel ödeyerek ağalık koçu’nu 400 bin TL’ye aldı ve Şehit Aileleri içinde 100 bin TL bağış yapacağını duyurarak Edirne’ye yaptıracağı sözünü verdiği okul içinde adının şehit polis memuru Nefize Özsoy olacağını duyurdu.

Ağalık ihalesi oluşturulan ihale komisyonu ile açıldı.Ağalık ihalesine, Velimeşe Yağlı Güreşleri ağası iş adamı Kani Tezcan ile iş adamı Zeki Özünlü ve 7 yıl ağalık yapan ve tarihte bir rekorada imza atan Seyfettin Selim katıldı.

Her fırsatta ağalığı bırakmayacağını ancak ağa gibi bir ağanın varlığını kabul ettiği zaman bu işi emin ellere teslim ederek bırakacağı belirten Ağa Seyfettin Selim 656’nci Tarihi Kırkpınar güreşlerinin ağası oldu.

Ağalık ihalesi Şükrü Kayabaş'ın arttırmasıyla ve Belediye Başkanının ağalık bedelini belirlemesiyle başladı. 222 bin liradan açılan ağalık ihalesi yaşanan kısa süreli çekişme ile 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 yıllarınsa üst üste ağalık yapan ve bir yıl aradan sonra 2015, 2016 yıllarında da ağalığı alarak altın kemerli ağa ünvanına sahip olan Seyfettin Selim 400 bin TL bedelle 2017 yılını Kırkpınar ağası seçildi.

Ağa Selim yaşanan olaylardan dolayı ağalığı bırakmayacağını belirterek yaptığını konuşmada kendisi hakkında çıkan bazı dedikodulara da adeta cevap verdi ve 400 bin TL ağalık bedelinin yanında 100 bin TL’de şehit aileleri derneğine bağış yapacağını belirterek kendisinin heykelini dikmek yerine Edirne’ye adını ölümsüzleştirecek bir okul yapmak istediğini,yapacağı bu okula ise şehit polis memuru Nefize Özsoy'un adını vereceğini belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30