banner137
banner25

40 saat sonra bulundular!

18 Ocak 2015 Pazar günü kayboldukları aileleri tarafından anlaşılan Ersen Nar ve Ahmet Akın isimli arkadaşların cesetleri 40 saat süren arama çalışmasının ardından Tunca nehrinde bulundu.

Edirne'de geçen Pazar akşamı Sarayiçi Fatih köprüsü kenarından Tunca Nehri'ne düştükleri belirlenen Edirne adliyesinde görevli memur Ersen Nar ve Orman İşletme Müdürlüğü’nde işçi Ahmet Akın'ın bulunduğu 39 SL 863 plakalı otomobil 40 saat aradan sonra düştükleri yerde bulundu.

İki günden bu yana devam eden arama çalışmaları AFAD ekiplerinin kanca,ip ve benzeri arama çalışmaları ile devam ederken arama çalışmalarına zaman zaman DSİ Bölge Müdürlüğü’nden gelen iş makineleride katıldı.Düştükleri tahmin edilen yakın yerlerde yapılan aramaların akıntısı hızlı ve bulanık olan suda sağlıklı yapılamamasından dolayı Edirne Belediyesi Su kanal Müdürlüğü’nden istenilen metal detektörü ile yapılan aramada aracın düştüğü yer belirlendi. Devlet Su İşleri (DSİ) 11'nci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iş makinesinin belirlenen yere yaptığı müdahale ile suya düşen ve iki arkadaşın içinde bulunduğu 39 SL 863 plakalı araç köprü ayaklarını ilerisindeki bir noktada bulundu.

Suya düşen aracın akıntının etkisi ile köprü gözlerinden geçtiği ve suya batarak gömüldüğü anlaşılırken iki arkadaşın aracın içinden çıkmak için uğraş verdiği yapılan inceleme sonrasında anlaşıldı.

Tahminlere göre iki arkadaşın gece Fatih köprüsünden geçmek istedikleri sırada havanın sisli olmasından dolayı yolu karıştırdıkları ve yolun kapalı olan kısma girerek Fatih köprüsü yan tarafından nehre uçtukları ifade ediliyor.

Meraklı kalabalığın arasında yapılan çıkarma çalışmasında ölen arkadaşların yakınları yakınlarının cansız bedenleri ile karşılaşınca sinir krizi geçirdiler.

Bilindiği üzere iki arkadaştan Pazar akşamı sonrasında haber alınamamış, durum polise haber verilmiş ve polis tarafından yapılan arama neticesinde iki arkadaşın cep telefonu sinyalleri alınan özel izinle takip edilmiş ve Sarayiçi bölgesinde telefon sinyallerinin kaybolduğu belirlenmişti.Bunun üzerine ekipler aramaları bu bölgede yoğunlaştırmış ve MOBESE kayıtlarından da aracın Pazar akşamı saat 20:02’de Sayariçi’ne giriş yaptığı anlaşılmıştı.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30