banner137
banner25

300 yıl sonra ilk köprü!

Edirne merkeze bağlı ve 11 km uzaklıktaki Küçük döllük köyü 300 yıllık geçmişinde ilk defa köprü ile tanışacak.67 hanesi bulunan ve kente merkezine yakın olan köyün içinden geçen dere ile yıllarca mücadele eden köy halkı nihayet DSİ’nin yatırım programı dahilinde ilk defa köprüye kavuşacak.

Köy içerisinden geçen derenin ıslah çalışmasının yapılmaya başlanması ile ortaya çıkan köprü ihtiyacı DSİ yetkililerini harekete geçirdi.Yıllarca köyde köprü olmadığı gerekçesi ile dere üzerine kurulan derme çatma yaya köprüsünden karşıya geçen ve buradan diğer köylere ulaşımı yaya olarak sağlayan köylüler bunda böyle yapılacak köprü sayesinde araçları ile köylere geçişi sağlayabilecek.

Köprü olmadan önce gerek karşıda bulunan tarlalara gerekse diğer köylere traktörleri ile dereden geçtikten sonra ulaşımı sağlayan köylüler köprünün yapılmaya başlanacağı haberi ile adeta bayram havası yaşadılar.

Köyün 20 yıllık muhtarı Sadık Meşe yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını belirterek köprünün yapılmasının köylüde ayrı bir heyecan yarattığını belirtti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de Küçük döllük köyüne gelerek köprünün yapılacağı alan ve dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Köyün yıllardır ulaşımını sağlayan ve dere üzerinde kurulu bulunan eski yaya köprüsünden geçen Vali Şahin köprünün yapılması ile köyler arasında ulaşımın rahatlıkla gerçekleşeceğini ve tarihi 3-4 yüz yıla dayanan köyün ilk defa bir köprü ile tanışacak olmasının da ayrı bir anlam ifade ettiğini kaydetti.Vali Şahin “bu köye gelmemdeki asıl neden tarihi bir köy olmasıdır.Bu tarihi köyde belki 3-4 yüz senedir beklenen bir hadise burada gerçekleşiyor.DSİ Genel Müdürlüğümüz bu köye ve bunun gibi daha 12 köy 9.5 milyon TL’lik bir ödenekle ileride sel olabilecek köyleri şu anda taş örgü döşemesi yaparak açık kanallar yapmakta.Edirne’de 13 köyde bu çalışmanın yapılıyor olması son derece sevindirici.Buradaki köprü miadını doldurmuş ve araç geçişine olanak sağlamıyor.Köy artık araç geçişine uygun büyük bir köprüye kavuşacak”şeklinde konuştu.

Tarihinde ilk defa araç geçişini sağlayacak olan köprünün yapılacağını ifa eden Vali Şahin DSİ’nin Edirne’ye verdiği önemin yapılan yatırımlarla ortada olduğunu belirterek köprü inşasının düşünülmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Ocak ayına kadar tamamlanacak çalışmalar sonrasında köprünün faaliyete geçmesi bekleniyor.

Gezi ve incelemelerin ardından Vali Şahin ve beraberindekiler köy meydanında bulunan ve Balkan savaşında şehit olan askerler anısına yaptırılan anıtı gezdi.Vali Şahin anıt ile ilgili tarihi bilgiyi öğrendikten sonra önemli olduğunu altını çizerek köy muhtarına düzenleme konusunda destek olacağını söyledi ve ilk etapta direkte bulunan Türk bayrağının değiştirilerek yerine yenisinin takılması ile başlanması gerektiğini söyleyerek bayrak direği ve bayrağın değişmesi talimatını verdi.

Öte yandan Vali Şahin köy ziyaret defterini imzalayacağı sırada daha önceki Valililerin yazdıklarını kontrol etti.5 yıldan bu yana ilk defa bir valinin köye geldiğini gören Vali Şahin son olarak Adana’da Valilik yapan Edirne eski Valisi Mustafa Büyük’ün imzasını gördü ve ziyaret günün anısına köyle ilgili düşüncelerini aktardı.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30