banner78
banner25

20 bin kişi katıldı!

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde siyasi iradeye karşı yapılan kalkışma hareketi sonrasında tüm Türkiye’de yaşanan tek vücut olma çağrısı cadde ve sokaklarda hayat bulmaya devam ediyor.

FETÖ/PDY örgüt yapılanması tarafından organize edilen ve vatandaşların birlikteliği sonrasında adeta geri püskürtülen askeri darbe girişimi sonrasında Halk Demokrasi nöbetlerinde ülkesine sahip çıktığını her gece alanlarda toplanarak göstermeye devam ediyor.

Edirne Valisi Günay Özdemir’in çağrısı ile Edirne’de bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler görüş ayrılığı belirtmeksizin al bayraklarını ellerine alarak bu akşam saat 21:00’da Mimar Sinan Kapalı spor salonu önünde toplandılar.

Talatpaşa asfaltı üzerinde toplanan kalabalık ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk anıtı önüne kadar yürüyüşe geçti.20 bin kişinin katıldığı yürüyüşte Edirne Valisi Günay Özdemir,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan,Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe,CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ön sırada yer alarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Yürüyüşte daha önceden belirlenen ortak sloganların dışında slogan atılmadı. “Ne Mutlu Türk’üm diyene”, Her şey Vatan için”şeklinde atılan ortak sloganlarda vatandaşlar ortak davada buluştuklarını ve darbeye karşı olduklarını bir kez daha gösterdiler.

Yürüyüşe gen,yaşlı,çoluk,çocuk 7’den 70’e insan katıldı.Yürüyüş Atatürk anıtı önüne gelindiğinde oluşturulan platformdaki programla devam etti.Platforma davet edilen Edirne Valisi Günay Özdemir,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan,Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe,CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt halkla beraber saygı duruşunda bulunarak Edirne Belediye Bandosunun İstiklal Marşımızı seslendirmesi ile hep bir ağızdan okudular.Daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir ortak hazırlanan metni okudu.Ortak metinde “Aziz Milletimizin kendisine, Milli İradeye, Devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Edirne halkının da birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir.

Türkiye Cumhuriyeti; Edirne’de olduğu gibi Milletine ve Devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın desteği ile Demokrasi ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.

Geçmişte olduğu gibi bu günde demokrasimize sahip çıkan necip Edirne halkına, darbe girişimine destek vermeyen ve karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, güvenlik güçlerimize, siyasi parti temsilcileri ile STK'larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna sonsuz teşekkür ediyoruz.

Devletimiz ve halkımızla omuz omuza bu günleri de aşacağımıza yürekten inanıyor, darbe girişimi karşısında canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize ve demokrasimize bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”denildi.

Program daha sonra Bando ve Mehter takımın gösterileriyle son buldu.

 







banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30