banner137
banner25

2 odalı evde 24 kişi!

Suriyeli mültecilerin Edirne’ye kadar gelerek burada sınıra gitmek istemeleri ve ardından İç İşleri Bakanlığının uyarısı ile mültecilerin sınır illerinde kalmalarının yasaklanması sonrasında,Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent içinde denetimlerini arttırdı.

Özelikle kent içinde bulunan çok sayıda orta ölçekli otellerde konakladıklarını tespit ettikleri Suriyeli mültecilerin tamamını toplayıp otobüslerle kamp merkezlerinin bulunduğu kentlere gönderirken,şehir içinde bulunan konutlarda da arama başlattı.

Kaleiçi semti Dilaverbey mahallesinde bulunan bir evde çok sayıda mülteci kaldığı bilgisini alan ekipler bugün öğlen saatlerinde bahse konu eve baskın düzenledi.İki odalı bodrum katta bulunan evde 24 Suriyelinin kaldığını tespit eden ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

2 aylık bebekten 10 yaşına kadar olan değişik yaş gruplarında çocuklar ile yetişkinlerin kaldığı eve baskın yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kimlik kontrolünde Suriyelilerin ülkeye girişlerinin yasal olduğunu ve kimlik kartlarının bulunduğunu gördü.Yapılan görüşme sonrasında evi boşaltmaları gerektiği uyarısının ardından 24 kişilik aile evden eşyaları ile birlikte polis araçlarına bindirilerek,İstanbul’a otobüs ile gönderildiler.Aynı apartmanda oturan vatandaşlar ise kalabalık aile oldukları için çok gürültü yaptıklarını ve sağlıksız koşullarda yaşadıkları için apartman içinde kötü kokuların oluştuğunu belirterek polisin yaptığı çalışmayı yerinde bulduklarını kaydetti.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin son bir hafta içinde bu ve benzeri evlerde kalan yaklaşık 700 kişiyi toplayıp İstanbul’a gönderdiği ve Suriyelileri kentten arındırmaya yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.

Yapılan çalışmalarla sayıları giderek artan insan kaçakçılarının da bu sayede çözülmeye başladığını ve operasyonlar sonucunda bu işleri yapanların adaletin karşısına çıkarıldığını kaydettiler.

Öte yandan polis, yaşadıkları mahallelerde bu tür Suriyeli aile olduğu bilgisi olan kişilerin 155’i arayarak şikayette bulunmalarını istedi.

Evlerini kiralayanlar hakkında ise yasal işlem yapılacağı ve aylığı 400-600 TL olan evlerin 2-3 bin TL’ye aylık kiraya verildiğinin tespit edildiğide ifade edildi. 





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30