banner137
banner25

2 Nisan'da devreye girecekler!

Edirne’de bir süre önce kurulan ve yapılan testler sonrası tüm aşamaları tamamlanan kısa adı TEDES olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi 2 Nisan 2016 saat 08:00 itibariyle resmen devreye girmiş olacak.

Bugüne kadar vatandaşlar tarafından aktif olduğu sanılan ve bir sürücünün kendisine ceza kestiği gerekçesi ile sinirlenip Radar Kule cihazını yerle bir etmesi ile sonlanan TEDES sistemi artık devreye giriyor.

2 Nisan 2016 saat 08:00 itibariyle kentin değişik noktalarına konulan 7 noktada hız,5 ayrı noktada kırmızı ışık ihlali tespiti yapan cihazlar resmen aktif hale gelmiş olacak.Bu tarihten itibaren hız ihlali ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler ve araçları fotoğraflanıp tescil plakalarının kayıtlı olduğu adreslere para cezası tebligatı yapılmış olacak.

Buna göre sürücülerin Talatpaşa Bulvarı Üzeri Modavizyon Önü,Talatpaşa Bulvarı Üzeri Güzel Sanatlar Lisesi Önü,Talatpaşa Bulvarı üzeri Sanayi Orta Kapı Önü,Talatpaşa Bulvarı Üzeri,Ayşekadın Cami Önü,Edirne-Kapıkule Yolu Üzeri Sarıbayır Mevki,Edirne-KapıkuIe Yolu Üzeri ve Edirne-LaIapaşa Yolu Üzeri’nde bulunan hız tespit kulelerine yaklaşmadan önce konulan uyarı tabelalarındaki hız sınırlarına uymaları gerekiyor.

Yetkililer bahse konu radar cihazlarının uyarı tabela mesafesinden okuma yapmaya başladığını ve belirlenen hızın üzerinde seyreden araç ve benzeri taşıtların fotoğraflamasının yapıldığını ve cezai işlemin resmen uygulanacağını belirttiler.

Radar cihazlarının tek yönlü okuma sistemine sahip olduğu,halk arasında dolaşan geliş gidiş yönünü okuduğu veya emniyet kemeri,cep telefonu ile konuşma gibi konuların tespitinin yapmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Öte yandan test aşamasında yapılan çalışmalarda vatandaşların flaş patlaması sonrasında hız ihlali yaptığı gerekçesi ile ceza yazılıp yazılmadığı konusunda bir endişeye yer olmadığını belirten yetkililer “test aşamasında hiçbir araca işlem yapılmadığının altını çizdiler.

Konulan cihazların 7 adedi hız tespiti yaparken Talatpaşa Bulvarı Üzeri Carrefour Önü, Talatpaşa Bulvarı Üzeri Ordu Evi Önü I, Talatpaşa Bulvarı Üzeri Ordu Evi Önü 2, Talatpaşa Bulvarı Üzeri Ziraat Bankası Önü,Talatpaşa Bulvarı Üzeri Tıp Fakültesi Önü’nde bulunan 5 adedi ise kırmızı ışık ihlallerini görüntüleyecek.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30