banner137
banner25

2 nci celse yarın!
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin oğlu Hakan Sedefçi hakkında 2 Asliye Ceza Mahkemesinde açılan “sahte diploma” davasına ilişkin duruşmanın ikincisi yarın Edirne 2 Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülecek.
Sahte diploma alarak vatani görevini kısa dönem yaptığı iddiası ile hakkında hazırlanan iddianame ile Edirne 2.Asliye Ceza mahkemesinde açılan davanın ilk duruşmasına katılmadığı bilinen ve avukatı Harika Türkay aracılığı ile davanın seyri adına süre istediği bilinen Hakan Sedefçi’nin yarın görülecek olan davaya katılıp katılmayacağı ise merak konusu.
Yargı safhasında olmasına rağmen ilgili duruşmaya ve Savcılık makamına istenmesine rağmen elinde olduğunu iddia ettiği diplomasını bir türlü sunamayan Hakan Sedefçi’nin yarın nasıl bir savunma yapacağı merak uyandırıyor.
2012/169 numaralı dava dosyasında sanık Hakan Sedefçi'nin ilk duruşmaya katılmaması ve 19.06.2012 yarın görülecek olan davaya mutlak surette müvekkilini hazır edeceğini bildiren Avukat Harika Türkay’ın da dava konusu hakkında çalışma süresi istediği biliniyor.
Öte yandan Hakan Sedefçi’nin kalan 9 aylık askerlik görevini yapacağı ve silah altına alınacağı yönünde de bilgiler kulaktan kulağa yayılırken, davanın sonucunda evrakta sahtecilik suçlamasından muhtemel cezayı alacağı ve cezasını çekeceği ifadeleri de giderek netlik kazanıyor.
Sedefçi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 204/1 maddesi uyarında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması, aynı kanunun 53/1 maddesi uyarınca ise mahkemenin uygun göreceği süre belirli haklardan yoksun bırakılmasına karar verilmesi istemiyle Edirne İkinci Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açılmış ve evrakta sahtecilik suçlarından 2 yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasınıa iddia makamı olan savcılık istemişti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30