banner78
banner25

2 milyon gurbetçi bekleniyor!

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın,düzenlediği basın toplantısında gurbetçi sezonu öncesinde yapılan hazırlıkları aktardı.Yalçın 15 Haziran-15 Eylül 2015 tarihleri arasında Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarından bu yıl 2 milyon gurbetçinin gümrük kapılarından geçiş yapmasının beklendiğini ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir gurbetçi sezonunu yaşanmasının beklendiğini belirten ve bunuda düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın; gerekli tüm çalışmaların tamamlandığını belirterek gurbetçilerin sınır kapılarında beklememeleri için bazı öneri ve tavsiyelerde bulundu.

Avrupa’dan Türkiye’ye gelecek gurbetçileri uyaran Yalçın geçen yıl aktif bir şekilde kullanılan http://trakya.gtb.gov.tr internet sitesindeki kamera linklerinin kullanılarak yoğun durumlarının 24 saat canlı olarak incelenebildiğini ve buna göre gurbetçilerin sınır kapısı seçme imkanlarının olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 2 milyon kişinin Türkiye'ye geleceğini belirten Yalçın, et yasağını da hatırlatarak,

“1.5 aylık dönemde 450 bin araçla yaklaşık 2 milyon Türk işçimizin geleceğini tahmin ediyoruz”dedi.

Türk işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişlerinin önümüzdeki hafta başlayacağını belirten Yalçın “ Bu nedenle sınır kapılarındaki tedbirler arttırıldı. Yoğunluk olmaması için her türlü hazırlık yapıldı.Türkiye'ye girişte 12 peronda 26 bilgisayar sistemiyle personelimiz görev alacak. Komşularımızla sürekli görüşme halindeyiz. Onlar da hazırlıklarını yaptılar. Gümrük kapılarımızda canlı kameralar var. Buradan yoğunluk olup olmadığını yoldayken bile görebilirler. Geçen yıl 1 milyon 975 bin yolcu aracı trafiği yaşandı. Bunlardan 450 civarı 1.5 aylık dönemde gelen Türk işçilerimiz. Yaklaşık 2 milyonun üzerinde Türk işçisinin gelmesini bekliyoruz. Zaten sınır kapılarında yoğunluk yaşanmasının nedeni de aynı anda yola çıkmaları oluyor. Benim tavsiyem mümkün olduğu kadar hep birlikte gelmeyin, ilk yola çıkan gruplarla arada 12 saatlik fark olsun. Bu durumda her sınır kapısında beklemeden hemen geçiş yapma şansı var”dedi.

27 Temmuz 2014 tarihinde Kapıkule’de rekor kırdıklarını anlatan Yalçın; 12 bin 814 yolcu aracı girişi yapıldığını 2015 sezonunda bu rakamında üzerine çıkmanın mümkün olabileceğini ifade etti.

Tır kuyruklarını bitirmek için Bulgaristan tarafı ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve Haziran ayı başından buyana TIR kuyruğu yaşanmadığını belirten Yalçın; “Bulgaristan tarafı kantar sayısını 8’e yükseltti.Para akışı artık yok ve kredi kartı ile geçiş var.Bilindiği gibi bir süredir personel ile ilgili sorunlar yaşıyorlardı ve yapılan yeni düzenlemelerle personel sorununu çözdüler ve Tır geçişler artık daha hızlı.Bulgaristan İçişleri Bakan yardımcısı ve Gümrük Müdürü artık tır kuyruğu olmayacak şeklinde söz verdiler.Bundan sonra kuyrukların bittiğini söyleyebiliriz”dedi.

 




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30