banner137
banner25

2 bin'in üzerinde pehlivan kol bağlayacak!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bu yıl 655’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri öncesinde açıklama yaparak tüm hazırlıkların tamamlandığını ve festival programının belli olduğunu kaydetti.

Bu yıl 655’ncisi düzenlenecek olan ve Yağlı Güreşin olimpiyatı statüsünde bulunan Kırkpınar’ın festival ayağının 18 Temmuz günü başlayacağını,şehrin değişik noktalarında yerli ve yabancı halk oyunları gösterileriyle çeşitli konserlerin düzenleneceğini söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan Pazartesi günü festival programının başlayacağını, Cuma günü yani 22 Temmuz 2016 günü ise Yağlı Güreşlerin açılışının yapılacağını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl 654’ncü Kırkpınar’da tüm zamanların pehlivan rekorunun kırılarak bin 924 pehlivanın kayıt yaptırdığını,bu yıl ise bu sayının 2 bin’in üzerine çıkmasının beklediklerini ifade etti.

Kırkpınar alanında çeşitli düzenlemeler yaptıklarını belirten Gürkan “yeni düzenlemeler getirerek disipline ettik.Çok önemli markaların katılımını sağladık.İnsanların gelmekten,görmekten,gezmekten büyük keyif alacağı bir Kırkpınar alanı düzenledik ve bunu Edirne Belediyesi başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile yaptık”dedi.

Başpehlivanlık güreşlerinde 57 başpehlivanın kol bağlayacağını kaydeden Gürkan “bu yıl başpehlivanlıkta favori yok.Ancak üç yıldır güreşemeyen Ali Gürbüz sahalara geri döndü.Cumartesi günü Başpehlivanlık güreşlerinin ilk turu başlayacak.Çok çekişmeli geçeceğini görüyoruz.Kıran kırana kaliteli bir güreş izleyeceğimizi umuyoruz”diyerek güreş severleri 655’nci Kırkpınar’ı birlikte yaşamaya davet etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30