banner137
banner25

19 gün sonra Edirne'ye yeni Vali!

Edirne eski Valisi Dursun Ali Şahin’den boşalan yere 19 gün önce vekaleten atama yapan hükümet aradan geçen kısa süre içinde Edirne’ye asaleten yeni Vali ataması gerçekleştirdi.

Yeni Başbakan Binali Yıldırım’ın kabinesinin oluşmasının ardından kısa süre içinde Valiler Kararnamesini hazırlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne sunan yeni Hükümet gece geç saatlerde kararnameyi onaylatarak 22 Vali’yi merkeze aldı,24 ile yeni vali atadı ve 26 ilinde valisini kendi arasında değiştirdi.

Buna göre 12 Mayıs 2016 günü Edirne’ye vekaleten atanan İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Vali Dr.Mehmet Tekinarslan’ın yerine Kars Valisi Günay Özdemir Edirne’ye asaleten atanmış oldu.

Vali Özdemir’in Kars Valiliği görevinden ayrılma süresinin sürecek olan veda ziyaretlerine göre 15 gün kadar zaman alabileceği ve bu sürenin sonunda Edirne ilinde göreve başlamasının beklendiği ifade ediliyor.

Vali Günay Özdemir kimdir?

1965 yılında Denizli"nin Çal İlçesi'nde doğdu. İlk öğrenimini Dağal Kasabası ve Denizli Çivril İlçesi'nde, orta öğrenimini Denizli Çivril İlçesi'nde tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Mesleğe 1988 yılında Afyon Kaymakam Adayı olarak başladı. Sonra sırasıyla; Afyon Evciler Kaymakamlığı, Tunceli Hozat Kaymakamlığı, Aydın Yenipazar Kaymakamlığı, Kırıkkale Keskin Kaymakamlığı, Sivas Suşehri Kaymakamlığı, Kütahya Simav Kaymakamlığı, Kütahya Vali Yardımcılığı, Balıkesir Vali Yardımcılığı ve İstanbul Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

23 Mayıs 2014 tarihli 29008 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Kars Valiliği görevini yürüten Vali Özdemir 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kararname doğrultusunda Edirne Valiliği görevine atanmış oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30