banner78
banner25

18 yıl sonra çocuk sahibi oldular!
 Beş yıldır Edirne'de yaşayan ve 18 yıllık evlilikleri boyunca tüp bebek dahil tüm yöntemleri denemelerine rağmen çocuk sahibi olamayan Osman ve Güzel Yıldız çifti, Edirne Özel Ekol Hastanesi'nde ilk aşılama yöntemi denemelerinde Emircan ismini verdikleri bebeklerine kavuştu.

İnşaat Ustası 43 yaşında Osman Yıldız ve 35 yaşındaki ev hanımı Güzel Yıldız çifti 18 yıllık evliliklerinde tüp bebek dahil birçok yöntemi denemelerine rağmen ulaşamadıkları mutlu sonu Ekol Hastanesi'nde buldu. Geçtiğimiz yıl dostlarının tavsiyesiyle Ekol Hastanesi'ne gelen Yıldız çifti ilk aşılama yönteminde bebek sahibi oldu. Çocuk sahibi olacaklarını duyunca kulaklarına inanamayan Yıldız çiftinin mutluluğu gözlerinden okunurken kendileri gibi bebek sahibi olmak isteyenlereyse “Sakın vazgeçmeyin” dedi.

OSMAN YILDIZ: “ANCAK YAŞAYAN BİLEBİLİR”

Önceki gün ilk muayenesi için Kadın Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Berna Ceylan Yalnız'a gelen Yıldız çifti 18 yıldır çocuk özlemi çektiklerini ve Antalya’da beş yıl önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2 kez tüp bebek ve defalarca da aşılama yöntemini denediklerini söyledi. Bu süre boyunca hiçbir sonuç alamadıklarını ifaden eden baba Osman Yıldız ise şöyle konuştu;

“Geçtiğimiz yıl bir aile dostumuzun tavsiyesiyle bu hastaneye geldik ve ilk aşılama yönteminde bebek sahibi olduk. Bebeğimiz 30 Haziran'da doğdu. Bu mutluluğu gerçekten kelimelerle ifade etmek çok zor. Çünkü 18 yıldır çocuk sahibi olmak için her şeyi yaptık. Biz bu duruma gelene kadar çok büyük uğraşlar verdik. Akdeniz Üniversitesi’nde 2 kez tüp bebek yöntemi denedik. Aynı hastanede defalarca aşılama yöntemi denedik. Yine olmadı. En son Edirne’deki özel hastanede ilk denememizde oldu. İlk bebeğimizin olacağını duyunca inanamadım. Doktor hanım bize ‘başardık’ deyince ağlamaktan konuşamadım. Böyle bir şey mümkün değil diyorduk. Nasıl bir mutluluk anlatılmaz bir durum. Ancak yaşayan bilebilir”

GÜZEL YILDIZ: “SAKIN VAZGEÇMEYİN”

18 yıl sonra anne olmanın sevincini yaşayan Güzel Yıldız da duygularını anlatmakta güçlük çektiğini belirterek; “Bebeğimiz için çok uğraştık ama şuan çok mutluyum, heyecanlıyım. Bebek sahibi olmayan annelere sesleniyorum, denemekten vazgeçmesinler” ifadelerini kullandı.

Yıldız çiftinin tarifsiz mutluluğu yaşamasındaki pay sahiplerinden Op. Dr. Yalnız ise ailenin sevincini gördükçe kendilerinin daha da çok mutlu olduklarını söyledi. Yalnız; “Güzel’in 18 yıldır gebeliği olmuyordu, biz önce tüplerine baktık daha sonra aşılama yaptık. Bu işte inanmak önemli. Çok uğraşıyorlardı, sonunda böyle güzel bir yavrucak elde ettiler. Bizim için en güzel kısmı bu yavru. Doğumda sıkıntısız çok güzel geçti. Erken doğmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadılar. İki gün küvezde kaldı, annemizde çok sağlıklı” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30