banner78
banner25

120 TL'lik nakil büyük ilgi gördü!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Şubat ayı Meclis toplantısında yaptığı açıklamada iller bankasından nüfusa gelen payın az olması üzerine öğrencilere yaptığı çağrı geniş yankı uyandırdı.

Trakya Üniversitesinde okuyan yaklaşık 30 bin öğrencinin büyük bir kısmının ikametinin Edirne’de olmaması,ancak belediye hizmetlerini tam anlamıyla kullanmalarının karşısında iller bankasından gelen payı 150 bin nüfuslu kente göre aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan bu payın aslında 190 bin nüfusa göre ayarlanması gerektiğini kaydetti.

Meclis toplantısında alınan karar sonrasında ikametine Edirne’ye aldıracak olan ve Trakya Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin bir çoğunun 120 TL için ikamet nakline sıcak baktıkları ve çok sayıda öğrencinin daha net bilgi almak için gerek il içinden gerekse il dışından telefonla belediyeyi aradığını kaydetti.

Recep Gürkan açıklamasında “Edirne’nin nüfus arkamda görmüş olduğunu tabelada 150 bin 200.Ama Edirne’de fiili olarak 190 bin kişi yaşıyor.İller bankası belediyelere Türkiye genelinde o ay toplanan vergi gelirlerinden belediyenin nüfusuna göre bir pay veriyor.Biz Edirne Belediyesi olarak iller bankasından 150 bin 200 kişilik katkı payı alıyoruz.Ama hizmet verdiğimiz nüfus sayısı 190 bin.Özellikle Edirne merkezde 32 bin civarında üniversite öğrencimiz var.Bu üniversite öğrencilerimizin neredeyse 5 bin kadarı birinci ikametgahını Edirne’ye taşımız durumda.Bizde belediye olarak bunu gidermek adına öğrencilerimize hadi gelin ikametinizi Edirne’ye taşıyın deyince kimse gelmiyor.Tabii ki teşvik etmek gerektiğini düşündük”diyerek iller bankasından kişi başı aylık 30 TL para aldıklarını ve 25-30 bin civarında öğrencininde kaydını Edirne’ye aldırması durumunda iller bankasından gelen payı arttırmayı düşündüklerini söyledi.

Uygulanmaya geçirecekleri projede ikametini getirecek öğrencilere ya 120 TL değerinde ulaşımda kullanabilecekleri kartlarına yükleme yapabileceklerini yada nakit olarak ödeme yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan “ben öğrencilerimizden birinci ikametgahlarını Edirne’ye aldırmalarını bekliyorum.Taşımaları durumunda kendilerine 120 TL katkı yapacağız”dedi.

Öte yandan çok sayıda kişinin Belediyeyi telefonla arayarak bilgi almaya çalıştığını belirten Gürkan “Muş ilinden ile arayan var.4 Şubat tarihinden itibaren üniversitemizde okuyan kim varsa kaydını ilimize aldırırsa kendisine bu katkıyı sağlayacağız”dedi.

Öte yandan görüşünü aldığımız bir çok öğrenci ise 120 TL için kaydını aldırmaya sıcak bakmadıkları söylerken bazı öğrencilerde kararı olumlu bulduklarını kaydettiler.

Edirne Belediyesi olarak ikamet kaydını sağladıklarında İller bankasından 10 milyon TL gibi bir katkının belediye kasasına girmesi bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30