banner137
banner25

12 yılı on iki dakikada özetledi!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında 12 yıllık Ak parti iktidarının ülkeyi getirdiği noktayı değerlendirerek her şeyin anlatıldığı gibi olmadığını belirterek, ülkenin ve vatandaşların borç batağı içinde yüzdüğünü verdiği çarpıcı örneklerle gözler önüne serdi.

Yeni seçilen Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a görevlerinde başarılar dileyen İiriş “Ülkemiz 12 yıl yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan Başbakanlığında yönetildi. Acısıyla tatlısıyla bir 12 yıl geride kaldı. Bu 12 yılı 12 dakikada özetlemek gerekirse”diyerek başladığı sözlerinde her şeyin toz pembe gösterilmeye çalışıldığını ,bununda medya üzerinden gerçekleştirilmek istendiğini kaydetti.

İriş “ 12 yıl gibi uzunca bir sürede tabii ki iyi işler de yapılmıştır. Memleketin, milletin hayrına yapılan işler için teşekkür ederiz. 12 yıldan beri bu işler,  basın ve medyada, evrile çevrile halka gösterilmiştir. Son 6 aydır başlayan, cemaat medyasının muhalefeti hariç, her şey tozpembe gösterilmiştir”dedi.

Türkiye’nin en çok Ak parti dönemimde borca dayalı, faizci vahşi kapitalizm’e adeta kurban edildiğini söyleyen İriş “Memura, İşçiye yüzde 3’mü artış yapalım, yüzde 5’mi derken devletimiz,12 yılda tam 600 milyar TL faiz ödemiştir. 12 yılda toplam borç 232 milyar dolardan 600 milyar dolara ulaşmıştır. Bu borçlanmanın sebebi çok açıktır.

Mesela; 2013’te Dış Ticaret Açığı 100 Milyar Dolar,  Cari açık 65 milyar dolar,  denk bütçe yapılamaması, yani bütçe açığı 18,5 milyar TL’dir”diyerek makro rakamların vatandaşa faturasının ağır olduğunu ifade etti.

Yaşanan tüm bu sıkıntıların vatandaşa yansımasını da özetleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş;  2014 yılı, 1.nci 6 ayında kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 650 bindir.Yine 2003’de 9 milyon olan icra dosyası sayısı 2013’de 22 milyona ulaşmıştır.

 Sonuçta zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor. 2002 – 2014 yılları arasında uyuşturucuya yönelik operasyonlarda 180 bin olaya müdahale edilmiş ve 360 bin şüpheli yakalanmış. Gözaltına alınanlarda %55 oranında artış olmuş. 2002 yılında 60 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısı 2014’te 154 bine ulaşmış”diyerek bir gerçeği gözler önüne serdi.Dış politika konusunda dün komşularla sıfır sorun söylemlerinin en üst seviyede olduğunu ancak bugün görünenin hiçte öyle olmadığını ifade eden İriş “Dış Politikada; sanıyorum çok söze hacet yok. Komşularımızla sıfır sorun söylemi slogandan öteye gidemedi. SIRF sorun oldu. Maalesef bağımsız dış politika uygulayamadık. Sadece Suriye’de yaşananlar ibretlik işlerdir. Vizelerin kaldırıldığı, ortak hükümet toplantılarının yapıldığı bu komşumuz ile her şey bir anda alabora oldu. Ağabeylik yapıp ateşi söndüreceğimize benzin döktük. Koca ülke yangın yerine döndü. Ülkemiz mülteci kampı haline geldi. Irak, Mısır, Libya, Filistin… bütün bu bölge perişan oldu. Dış Politika karnemiz ortada”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30