banner78
banner25

112'ler göreve hazır!
 Sağlık Bakanlığı tarafından Edirne ve ilçelerine verilmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tekirdağ'da katıldığı bir törenle Edirne'ye verdiği 1'i yoğun bakım ve obez olmak üzere toplam 10 ambulans Valilik'te gerçekleştirilen bir törenle teslim edildi. Törende konuşan Vali Dursun Ali Şahin, içinde bulunduğumuz yüz yılda teknolojinin getirdiklerinden yararlanılması gerektiğine değinerek, Edirne geneline verilen 10 ambulansla toplam sayının 43'e yükseldiğini belirtti.

Valilik bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Dursun Ali Şahin'in yanı sıra Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ve sağlık personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan törende konuşan İl Sağlık Müdürü Kişioğlu, 1998 yılında Edirne'de ilk olarak temelleri atılan ve o dönemde 1 acil yardım istasyonu, 1 ambulans ve 16 sağlık çalışanıyla başladıklarını hatırlatarak her geçen sene yol kat ettiklerini belirtti. Dr. Kişioğlu şöyle konuştu;

“Bugün itibari ile Edirne ili Acil Sağlık Hizmetleri olarak 250' ye yakın çalışanımız ve 17 Acil Yardım İstasyonu ile yılda yaklaşık 30.000 acil hastaya müdahale etmekteyiz. Bir de en önemli noktalardan birisi vakaya ulaşım kriteri. Uluslar arası kriterlere göre şehir içi ulaşım süresi 10 dk iken şehrimizde büyük bir kıvançla söylemek istiyorum ki, acil vakaya varış süremiz 7 dakikaya çekilmiştir. İnşallah bünyemize girecek bu 10 ambulansla bu süreyi daha da azaltacağız. Bu vesileyle başta Sağlık Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu'na, sayın Valimiz'e ilimize bu 10 yeni acil yardım ambulansını kazandırdıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Vali Şahin ise buradaki konuşmasında Ak Parti hükümetinin iktidar olduğu dönemi kastederek 12 yıl süre içerisinde sağlık bakanlığında devrim niteliğinde kanunların yürürlüğe girdiğine dikkat çekti. Söz konusu kanunları Fransız ihtilaline benzeten Vali Şahin şöyle konuştu;

“1789'da Fransa'daki o büyük reform neyse Türkiye'de sağlık alanında yapılan reform ondan hiç aşağı olmamıştır. Biz millet olarak şunu gördük ki, bende kaymakam olarak zamanında görmüştüm ki, hastanelerde insanların rehin tutulduğu, hastane bedelinin ödenmesi için uğraşıldığı bir dönemden, bugün genel anlamda bir sigortaya kavuşmanın huzuru içerisindeyiz.”

Ambulansın önemine değinerek sözlerine devam eden ve ambulans demenin hız anlamına geldiğini söyleyen Vali Şahin; Bu sürat, kişinin o Allah'ın vermiş olduğu canın biraz daha ertelenmesidir ve zaten takdir olunan da odur. Ertelenmesini sağlamaktır. İbn-i Sina öyle der; 'Doktorun görevi, kişinin ömrünü uzatmaktır' der. Bugün bu verilen ambulanslar ve daha önce var olan ambulanslarla birlikte 43 oluyor. Bunun için de yaşadığımız yüz yılın gerektirdiği teknik imkanlarından mutlaka yararlanmamız gerekiyor” dedi.

Vali Şahin daha sonra il merkezi ve ilçelerdeki acil yardım istasyonlarına bağlı ekiplere ambulansların anahtarlarını teslim etti ve kendisi de Valilik bahçesinde ambulanslardan birisine binip startı vermiş oldu.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30