banner137
banner25

10 günde 2 milyon 500 bin TL!

İç İşleri Bankalığı tarafından Edirne’ye kurulan ve uzun bir süre deneme aşamasında olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)  2 Nisan tarihi itibariyle resmen devreye girdi.

Devreye girdiği günden buyana kentin değişik noktalarındaki radarlar sayesinde 10 günde 10 bin 28 sürücünün kural ihlali yaptığı belirlenerek 2 milyon 596 bin 687 TL para cezası tescil plakalarına gönderildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre hız radarları sayesinde 10 günde 9 bin 704 araç ve sürücüsüne radar cezası, 324 sürücüye de kırmızı ışık ihlali tespiti yapan cihazlar tarafından ceza kesildi. Hız ihlali yapan sürücüleri belirlenen hız limitlerini aşmaları halinde tespit ederek fotoğraflayan ve tescil plakalarına adrese teslim ceza makbuzunu 10 gün içinde gönderen Emniyet Yetkilileri bu sayede kural ihlali yapan sürücülere adeta ceza yağdırdı.

Kentte 7 ayrı noktada hız tespiti yapan,5 ayrı noktada ise kırmızı ışık ihlallerini tespit eden cihaz bulunuyor.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları bilgilendirmede söz konusu cezaların 2 Nisan 2016 tarihi ile 11 Nisan 2016 tarihleri arasında kaydedildiği ifade edilirken cezaların yüzde 30’unun Belediye kasasına yüzde 70’inin Devlet kasasına girdiği biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30