banner137
banner25

10 bin TL'si gidiyordu!

Son zamanlarda yaşanan telefonla dolandırıcılık olaylarının önü arkası kesilmiyor.

Özelikle telefonla Edirne’de ikamet eden vatandaşları tercih eden ve bu yolla ciddi para aktarımı sağlayarak dolandırıcılık yapan şebekelere karşı Emniyet güçlerinin yaptığı tüm uyarılara rağmen vatandaşlar adeta teslim olmaya devam ediyorlar.

Genellikle emekli veya yaşlı kesimi seçen telefon dolandırıcıları,kendilerini polis veya hakim,savcı gibi tanıtarak banka hesaplarının örgüt eline geçtiği,veya bir örgütle bağlantısı olduğu yönünde kişiyi kandırarak telefonla bankaya kadar gitmelerini sağlıyor.Telefonu hiçbir şekilde kapatmayarak irtibatı kopartmayan ve bu yolla kendisini başkasının aramasınıda engelleyen dolandırıcılar tuzağa düşürdükleri kişiyi adeta uzaktan kumandayla yönlendirerek banka gişesinin önüne kadar getirmeyi başarıyorlar.

Bugün yaşanan yeni bir olayda,yapılan tüm uyarılar ve yaşanan tüm olaylardan vatandaşların ders çıkarmadığını açıkça gösterdi.

Bir vatandaşı arayan şahıslar hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve hesapta bulunan parayı belirlenen hesaba aktarmadığı süre içinde hesabın örgüt tarafından kullanılmaya başlayacağını ve Emniyet güçlerinin örgüt bağlantılı hesaplar listesinde kişinin hesabının da yer aldığı gerekçesiyle sıkıntı yaşayacağını belirterek kişiyi bankaya getirmeyi başardılar.

Eşi tarafından durumun fark edilmesi ile durumu polise haber veren bayan,eşinin bankaya gittiğini ve telefonunun sürekli meşgul olduğunu belirterek polis ekiplerini bankaya yönlendirdi.

Bankada bulunan hesabından 10 bin TL’yi çekmek üzereyken polisin müdahalesi ile para çekme işlemini iptal eden mağdur daha sonra polisin uyarısı ile torba içine para destesi gibi yapılan kağıtlardan oluşan 10 bin TL’yi koydu.Elinde poşetle telefonda sürekli talimatlar veren kişinin dediklerini yaparak bankadan çıkan mağdur Saraçlar caddesi üzerinde uzun süre telefondaki sesin talimatlarını dinledi.Parayı bir hesaba aktarmasını söyleyen kişilerin,cadde üzerinde olmadığını anlayan polis daha sonra oyuna son vererek mağduru son anda 10 bin TL’sinden olmaktan kurtardı.

Polisin başarısıyla son anda önlenen dolandırıcılık olayı sonrasında,yetkililer vatandaşların hala bu tür tuzaklara düştüklerini belirterek kesinlikle ve kesinlikle bu tür telefonlara itibar etmemelerini söylediler.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30