banner78
banner25

1 dakika ile kaçırdılar!
Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'nün bilgisayar altyapılarında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule ve Uzunköprü'de dün gece 23:00 itibari ile araç ve beraberindeki yolcuların giriş ve çıkışı tamamen durduruldu.
7 saat süre ile yapılacak olan sistem yenileme çalışmasından etkilenmemek için gümrük kapılarına saat 23:00 da gelen bazı vatandaşlar yurt dışına çıkış yapamazken geceyi Edirne’de veya araç içinde geçirmek zorunda kaldı.
Saat tam 23:00 itibari ile sistemin kapandığını gümrük yetkililerinden öğrenen vatandaşların bazıları gümrük sahası içinde beklemeyi kabul ederken bazıları da gümrük sahasına giriş yapmadı.Otobüsü ile Bulgaristan’ın Sofya şehrine gitmek isteyen bir tır firmasının sürücüsü ise bir dakika geç kaldı diye sistemin kapanmış olmasından dolayı yurt dışına çıkış yapamadı.Sabah sat 05:00 da Sofya’da olmayı planladıklarını belirten Şenol Göçmen “sistemin bakıma alınacağını biliyordum.Ancak bir dakika ile kaçırdık.Sabaha kadar gümrük sahasında bekleyeceğiz”dedi.
Öte yandan tır sürücüleri de Bulgaristan tarafından yaşanan tek kantar sıkıntısından dolayı günlerdir bekledikleri sınır kapısından geçme umudu ile beklşeyişleri sona erdi diye sevinirken sistem bakımına takıldıkları için adeta çileden çıktı.Bir dakika ile Türkiye’ye giriş yapamayan bir tır sürücüsü bu devirde böyle bir bakım mantığının yersiz olduğundan yakınarak yetkilileri eleştirdi.
 Yetkililer bakım çalışmasının sabah saat 06:00 a kadar süreceğini belirtirken araç haricinde sadece yolcuların çıkışını polis noktasından yaptırmaları durumunda giriş ve çıkış yapabildiklerini uygulamanın sadece araçları kapsadığını belirttiler.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30