banner137
banner12

Yıllar önce dönemin Başbakan'ı Tansu Çiller seçim çalışmaları için geldiği Edirne Saraçlar caddesi üzerine çektiği seçim otobüsünün üzerinden her kese anahtar,ev araba vaadi veriyordu ve ekliyordu! “Edirnespor’u birinci lige çıkarayım mı?”diye….

Keşke bu kadar kolay olsa diyeceğiz o günlerde ama,daha takım 3’ncü lig yolundaydı ve 2’nci lige çıkma mücadelesi veriyordu.

Aradan geçen zaman içinde bunların hiçbiri olmadı.Ne Çiller ligde kalabildi,nede Edirnespor….

Derken Edirnespor girdiği vergi borcu yükünün altından bir türlü kalkamadı ve tüm idareciler,yöneticiler kulübün kapanmaması kendilerine borç çıkmaması için türlü türlü yollar deneyerek kulübü kimlere emanet etmediler ki?

Kulübe toplanan yardım paraları,bağışlanan meblağlar o dönemin malum şahsının babasının malı gibi kullanıldı.Çekler kitapların arasından çıkıp birilerinin cebine girdi ve Edirnespor dibe gitti.

Tam Edirne’de futbol yok oldu derken,Ayşekadın spor kulübü denilen bir kulüp var oluş mücadelesini başlattı ve Edirne’nin spordaki umudu oldu.Taa ki çekleri ansiklopedilerin arasından alıp cebine koyanların sahneye tekrar çıktığı ana kadar.

Evet kulüp giderek yıldızı parlayan ve seyirci kitlesi artan bir kulüp halini almıştı.Edirne Ayşekadın Spor kulübünü bağrına basmış,takıma sahip çıkmış bir grup gönüllü amatör bazda takımı bir yerlere getirmeye başarmıştı.Parlayan yıldızın himmetine inananlar ve nemalanacaklarını sananlar kulübe değişik metotlarla yaklaşmaya başlayarak,bir anda oldu bitti ile koltuğunda gücüyle Ayşekadın GK’yı kuruverip adını değiştiriverdiler.Yönetime getirilen kişiler,müteahhitler,Belediye ile iş olan herkes idareci olmuş ve bu sayede kentin imarı vesile ile katledilmiş bağış adı altında kulübe 7.2 milyon TL toplanmıştı.Bir sürü sorunlar yaşandı ve öküz ölünce ortaklık bozuldu misali kulüp yükselişten maç satışı yaparak çöküşe geçmiş,birkaç kişinin mastürbasyonuna tanıklık etmişti.

Evet biraz hafızaları tazeledikten sonra,şimdi içinde olduğumuz duruma bir göz atalım.Renkleri değişen,kendini arındırmış,yeniden şaha kalkmak isteyen bir takım ruhu ile hareket eden Edirne’den kazanan ve Edirne’ye kazandıran insanların bir araya geldiği Edirnespor kuruldu.Çok tartışıldı!Neden renkleri ile oynandı denildi?Sarı Kırmızı kalmalıydı diyenler bile oldu.Bende kalmasını istedim ama renklere takılmamak gerektiğini anladım ve önümüzde bakmalıyız dedim.

Birkaç deli adamın yoluna başını koyduğu,kapı kapı dolaşıp kombine biletler satmaya çalıştığı bu takım için çok sayıda kişi yüzlerine kapıyı kapatsada onlar yılmadı,yıkılmadı arayışlarını sürdürdüler.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında desteğini esirgemediği hatta bizzat içinde bulunduğu bu oluşum öncelikle arkasında halkı görmek istiyor.Sonra esnafı ve sonrasında ise iş adamlarını.Edirne’de belki iş adamı yok ama silkelense iş adamlarının cebindekinden on katını çıkaracak ağabeylerimiz var.Ben buna eminim.

Edirne’nin kaymağını yiyen ama yerken ağzının kenarlarını dahi yalayan ağabeylerimiz var.Onları zamanla ansiklopedilerin arasından çekleri alarak cebine koyanlar ve onlar gibiler çok kullandı ve yıldırdılar ama bu yeni oluşuma Edirnespor’a ve onun gönüllü paydaşlarına destek vermek lazım.Kentteki esnaf başta olmak üzere bugün ekeceğini yarın biçmeye başladığı zaman ekonominin bir spor takımı ile nasıl şaha kalktığını göreceği zaman geriye dönüp bakınca “iyi ki vermişim” diyecek….

Vermeden almak Allaha mahsus…Verebilecek kim varsa vermeli,veremeyeceklerde sahaya gelip takıma destek vermeli.Eller patlarcasına alkış tutmalı,ağızlar Edirne sevdasını haykırmalı.Amatör ruhla yola çıkıp profesyonel gibi hareket edecek bu takıma Edirne’nin, Edirnelinin de bu takıma ihtiyacı var.

Yan yollar,dümenler ve dümenciler bu takımda yok.Babaları Edirne’ye hizmet etmiş genç yürekler var.Ayakları üzerinde durabilen genç kardeşlerimiz var.Desteğimizi esirgemeyelim bu takıma sahip çıkalım.Sahip çıkmıyorsak gölge etmeyelim.Çünkü gayret ediyorlar ve gayret varsa başarıda yakındır diyelim……

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.