banner137
banner12

Geçmişe fazla takılmadan bugünkü yazımı Edirnespor’a ayırmak istedim.Bir kentin geleceğidir spor.Kentin kalkınmışlık göstergesi,esnafıyla,vatandaşıyla,işadamıyla bir kentin kenetlenmesidir spor.Hele yine o takım kentin adını taşıyorsa bir başkadır  sevdası.Kente gönül verenlerin elini taşın altına koyduğu,takımına sahip çıkma olgusudur spor.İşte böyle bir kentin böyle bir takımı olması için birileri yıllardır elini taşın altına sokuyor ama; bir kesim var ki,elini cebine sokmuş ve hep bu cebi dolduran kesim olmuş ve var olan bir takım neredeyse yok olmuş….

25 Kasım Şehir stadı inlerdi her Pazar “Edirnespor”diye.Sevdalı,fanatik taraftarı ile sanki kent bir bütün olmuş coşardı her pazar.7’den 70’e herkes stadın önünde,duvarının tepesinde,içinde veya bir köşesinde takımına destek için o gün orada olurdu.İşte böylesine sevdalı bir şehrin,böylesine sevdalı taraftarları takımlarına böylesine bağlı ve sevdalıyken ne oldu da birden bu takım yok olma yolunu tuttu.

Vergi borcu,sporcu alacağı gelir;gider dengesinin alt üst olmasıyla takıma birilerini can simidi atmasıyla takım biraz toparlanır gibi oldu ama,şehir nedense takımına küsmüş,futbolcular takıma küsmüş,yöneticiler zora düşmüş ve “bana ne” demeye başlamışlardı.İşte o zamanlarda takıma kimse sahiplenmezken,lig takımı olan Edirnespor’a bir semt kulübü olarak yoluna emin adımlara amatör kümede devam eden Ayşekadın spor takımı erişmeye başladı.Şehir bu semt takımına her geçen gün sahip çıkmaya başladı ve aldı başını gitti.Taa ki birileri bu kulübü,para aklama aracı,para kasası gibi görene dek!...

Dedim ya fazla geri gitmeyeceğim! Gidersem eğer toplanan 7 milyon TL’nin hala Savcıların dahi belge bilgi,şahit olmasına rağmen cevap bulamadığı zaman dilimine gitmek zorunda kalacağım,eski yazdıklarımı harmanlamak ve sizlere sunmak durumunda olacağım.Allah bu yapılanları,yapanların yanına kar bırakmasın diyeceğim başka bir şey demeyeceğim….

Şimdi gelelim takımların birleşmesi,renklerinin değiştirilmesi sonrasına…Evet yaşadığı şehrin ekmeğini yiyen,birkaç arkadaş ellerini taşın altına koyarak takımı yeniden ayağa kaldırmanın yollarını aramak için yola çıktılar.Geçtiğimiz hafta yaptıkları basın toplantınsa katılarak,takımı ve idarecilerini biraz daha yakından irdeleme fırsatı buldum.İdarecilerinin çoğu arkadaşım,kardeşim ve “bende yanlarında olmalıyım” diye düşünerek destek olma gereği duydum.

Bu takıma destek olan bu insanlar belki de çocuklarının rızıklarından artırarak bu takıma sahip çıkıyorlar.her zaman söylediğim gibi; takım dipte sürünürken sahip çıkmayanlar,takım biraz palazlandığında sahip çıkmak için kendilerini yırtarlar.Kent takımına eskiden olduğu gibi,eskileri unutarak yeniden sahip çıkmalı.Takıma günlük akarlar değil,sabit akarlar yaratılmalı.Edirnespor diğerlerinden ayrı tutulmalı.Adından dolayı pastadan büyük dilim almalı.Kardeşler,amatörlerde buna ses çıkarmamalı.Savaş Üner kardeşimi takdir ettim.Ekibi sağlam.Hepsi takımın bir yerlere gelebilmesi için mücadele ediyor.Ve bu takım iyi bir yerlere mutlaka gelecek..Gelirse de şehir kazanacak,esnaf kazanacak,herkes kazanacak.

Gel! Geçmişle yaşama,takımına sahip çık.Para verme,akıl ver fikir ver,tecrübelerini paylaş.Spora siyaseti karıştırma,reklam için kullanma.Adam gibi sar,sarıl,sarmala ve sahip çık.Yer gök kırmızı beyaz olsun,caddelerde Edirnespor sesleri yankılansın.Edirnespor sahipsiz kalmasın…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.